Η Ρόουζ Χάθαγουεϊ είναι «νταμπίρ», μισή άνθρωπος, μισή βαμπίρ και εκπαιδεύεται να γίνει φύλακας στην ακαδημία Σαιντ Βλαδιμήρ, πλάι με πολλούς του είδους της. Υπάρχουν καλοί και κακοί βαμπίρ. Οι Μορόι συνυπάρχουν με τους ανθρώπους και παίρνουν αίμα μονάχα από δότες, έχοντας και τη δυνατότητα να ελέγχουν τα τέσσερα στοιχεία: φωτιά, γη, αέρας, νερό. Οι Στιγκόι, όμως, απολαμβάνουν να σκοτώνουν και πίνουν αίμα από ζωντανούς ανθρώπους. Η Ρόουζ και οι άλλοι μαθητευόμενοι φύλακες εκπαιδεύονται στο να προστατεύουν τους Μορόι και να σκοτώνουν Στιγκόι. Η φίλη της είναι η πριγκίπισσα Λίσα Νταγκομίρ, μια Μορόι που κατέχει ένα ισχυρότατο στοιχείο, το πνεύμα. Όταν αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο, η Ρόουζ δραπετεύει από την ακαδημία για να την προστατεύσει.

Σκηνοθεσία:

Mark Waters

Κύριοι Ρόλοι:

Zoey Deutch … Rosemarie ‘Rose’ Hathaway

Lucy Fry … Vasilisa ‘Lissa’ Dragomir

Danila Kozlovsky … Dimitri Belikov

Dominic Sherwood … Christian Ozera

Gabriel Byrne … Victor Dashkov

Olga Kurylenko … διευθύντρια Ellen Kirova

Sarah Hyland … Natalie Dashkov

Cameron Monaghan … Mason Ashford

Sami Gayle … Mia Rinaldi

Claire Foy … Sonya Karp

Joely Richardson … βασίλισσα Tatiana Ivashkov

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Daniel Waters

Παραγωγή: Susan Montford, Don Murphy, Deepak Nayar, Michael Preger

Μουσική: Rolfe Kent

Φωτογραφία: Tony Pierce-Roberts

Μοντάζ: Chris Gill

Σκηνικά: Frank Walsh

Κοστούμια: Ruth Myers

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Vampire Academy

Ελληνικός Τίτλος: Vampire Academy

Εναλλακτικός Τίτλος: Vampire Academy: Blood Sisters

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: Vampire Academy της Richelle Mead.

Παραλειπόμενα

  • Βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς έξι μυθιστορημάτων «Vampire Academy» και δανείστηκε τον τίτλο από την ονομασία του βιβλίου σε αρκετές χώρες. Το πρώτο αυτό βιβλίο ονομάζονταν απλά «Vampire Academy» κι εκδόθηκε το 2007.
  • Στην πρεμιέρα, ο Daniel Waters επιβεβαίωσε ότι είχε γράψει ήδη σε πρώτη μορφή το σενάριο για το σίκουελ. Η καταστροφή όμως στα ταμεία (κόστος: 30 εκατομμύρια δολάρια, κέρδη: 15,4), ανέβαλαν κάθε προοπτική για franchise.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Οι Chvrches διασκευάζουν για την ταινία το Bela Lugosi’s Dead (Bauhaus), ένα τραγούδι που ακούγεται στους τίτλους τέλους.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 25/10/2014

Άραγε πόσες ακόμη σειρές βιβλίων θα γραφτούν και πόσες κινηματογραφικές μεταφορές σε ταινίες (όπως η παρούσα) και τηλεοπτικές σειρές θα γίνουν μέχρι να περάσει αυτή η μόδα με βαμπίρ, μάγους, λυκάνθρωπους  κ.λπ.; Εδώ, ανακατεύουν στοιχεία από «Χάρι Πότερ», «Twilight Saga» και «True Blood», προκειμένου εντέλει να δούμε μια βαρετή ιστορία κολεγίου, όπου κάποιοι θέλουν να ξεφύγουν και κάποιοι τους εμποδίζουν, με μια πλοκή τόσο προβλέψιμη που σε σκοτώνει αποτελεσματικότερα από απ’ ό,τι οι κυνόδοντες που περιφέρονται. Η παρουσία του Γκάμπριελ Μπερν δεν σώζει την κατάσταση. Κρίμα, γιατί ο σκηνοθέτης Μαρκ Γουότερς είχε πετύχει να δώσει μια χαριτωμένη σχολική κωμωδία με το «Mean Girls».

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.