Ο Πίτερ και ο παππούς του, ο Τζακ, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του. Ο Πίτερ όμως δεν το βάζει κάτω, και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει. Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα. Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών!

Σκηνοθεσία:

Tim Hill

Κύριοι Ρόλοι:

Robert De Niro … Ed

Oakes Fegley … Peter Decker

Uma Thurman … Sally Decker

Christopher Walken … Jerry

Jane Seymour … Diane

Rob Riggle … Arthur Decker

Laura Marano … Mia Decker

Cheech Marin … Danny

Faizon Love … διευθυντής καταστήματος

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Tom J. Astle, Matt Ember

Παραγωγή: Phillip Glasser, Marvin Peart, Rosa Morris Peart

Μουσική: Aaron Zigman

Φωτογραφία: Greg Gardiner

Μοντάζ: Peter S. Elliot, Craig Herring

Σκηνικά: John Collins

Κοστούμια: Christopher Hargadon

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The War with Grandpa

Ελληνικός Τίτλος: Πόλεμος στο Σπίτι

Εναλλακτικός Τίτλος: Roomies

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The War with Grandpa του Robert Kimmel Smith.

Παραλειπόμενα

  • Είχε ανακοινωθεί για τις 23 Φεβρουαρίου του 2018 (ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2017), αλλά έναν μήνα πριν βγει, έφυγε από τον προγραμματισμό. Οι ημερομηνίες έδιναν κι έπαιρναν, με την The Weinstein Company να αποσύρεται από τη διανομή. Ο λόγος των πολλών καθυστερήσεων αφορούσε τον συνδυασμό οικογενειακής ταινίας με το σκάνδαλο Harvey Weinstein.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 7/9/2020

Αν υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να τους αφαιρέσουν το δίπλωμα οδήγησης, υπάρχουν και άλλοι που πρέπει να τους σκίσουν αυτό της σκηνοθεσίας! Στην προκειμένη περίπτωση, ο Tim Hill μοιάζει να κοιμάται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, κι ενώ το φιλμ γυρίζεται μόνο του…

Αν ήταν μια περίπτωση καθαρής «πατάτας», θα την προσπερνούσαμε χωρίς πολλά-πολλά παράπονα. Αλίμονο, όμως, υπάρχει χιούμορ καλύτερο από τον μέσο όρο των χολιγουντιανών οικογενειακών «ξεπέτων», και εκ της παρουσίας του και μόνο ο Robert De Niro πείθει ότι τιμάει και το παραμικρό μεροκάματο που θα πέσει στο διάβα του.

Η πλοκή γενικά τυπική, δεν είναι κάτι που θα ξαφνιάσει. Αλλά υπάρχει μια τάση μπουρλέσκ του στυλ Μόνος στο Σπίτι, και τα παλαβά που παράγονται από αυτήν, δεν είναι τα απολύτως τυπικά. Αλλά ενώ το μονίμως χιούμορ είναι παρόν, ο Hill… κάπου παραθερίζει. Έχει στα ηχεία μια χαλαρή, τηλεοπτικού προγράμματος μουσική, και ο ίδιος αρνείται να δώσει το ελάχιστο νεύρο, όσο κι αν οι καταστάσεις είναι συχνά χονδροειδείς. Άλλη ταινία υπάρχει επί του σεναρίου, κι άλλη στο μυαλό του «δημιουργού». Είναι σαν να συνδυάζεις Μπαγκς Μπάνι με Μπάρμπι!

Φιλότιμοι και οι δεύτεροι ρόλοι, ακόμα κι αν δεν απλώνονται όπως θα έπρεπε, αντλούν φανερά κέφι από την παρουσία και την καταπόνηση του «γέρο»-De Niro. Και πέρα από το βατό τού ότι έχουμε ένα φιλμ μερικής εμβέλειας με προτίμηση στα ταμεία των multiplex, όλο και κάτι θα βρεις να σε κρατήσει μέχρι το τέλος της οικογενειακής αυτής φάρσας. Αλλά φανταστείτε ότι η ταινία προωθείται ως δραμεντί αντί για κωμωδία, παρότι δεν έχει στάλα δράματος, επειδή ακριβώς ο Hill δεν κατάλαβε καν, μέχρι και το φινάλε, τι είδους ταινίας σενάριο τού φέρανε στα χέρια!

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

19 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.