Μια αναδρομή αφιέρωμα στα πρώτα βήματα του ελληνικού κινηματογράφου από τον Αλέκο Σακελλάριο. Περιέχει αποσπάσματα από παλαιότερες ελληνικές ταινίες και ζουρνάλ της περιόδου 1920-1930.

Σκηνοθεσία:

Αλέκος Σακελλάριος

Κύριοι Ρόλοι:

Αλέκος Σακελλάριος … ο ίδιος

Αχιλλέας Μαδράς … ο ίδιος

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος

Παραγωγή: Θεοφάνης Δαμασκηνός, Κλέαρχος Κονιτσιώτης, Βίκτωρ Μιχαηλίδης

Μοντάζ: Γιώργος Τσαούλης

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μη αρκούντα στοιχεία.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Τον Παληό Εκείνο τον Καιρό
  • Διεθνής Τίτλος: The Old Days
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Τον Παλιό Εκείνο τον Καιρό

Παραλειπόμενα

  • Βλέπουμε αποσπάσματα από τις εξής ταινίες: Δελφικαί Εορταί: Προμηθεύς Δεσμώτης (1927) του Δημήτρη Γαζιάδη, Μαρία Πενταγιώτισσα (1929) του Αχιλλέα Μαδρά, Αστέρω (1929) του Δημήτρη Γαζιάδη, Δάφνις και Χλόη (1931) του Ορέστη Λάσκου, και Ο Μάγος της Αθήνας (1931) του Αχιλλέα Μαδρά. Επίσης ζουρνάλ του Γαζιάδη με παρέλαση έξω από το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μικρού μήκους ταινίες και ζουρνάλ από το 1923, ταινία με τον Πέτρο Κυριακό, αποσπάσματα από ταινίες του Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ, και Οι Γάμοι του Μιχαήλ και της Κοντσέτας (1925).
  • Ήταν οι επίμονες προσπάθειες του Κλέαρχου Κονιτσιώτη που έκαναν πραγματικότητα την εύρεση του σπάνιου αυτού υλικού, κάποιες από τις οποίες βρέθηκαν εκτός Ελλάδας, αλλά και κάποιες σε κακή κατάσταση. Ο ίδιος ανέλαβε και το έργο να τις καθαρίσει και να τις αποκαταστήσει για το ντοκιμαντέρ.
  • Προβλήθηκε αρχικά στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1964, ενώ στις αίθουσες εμφανίστηκε έναν χρόνο αργότερα.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο Χρήστος Μουραμπάς επιμελείται τη μουσική.

Γκαλερι φωτογραφιων

7 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *