Ο Φιλίπ Σοβάζ, πρώην στρατιώτης ειδικών δυνάμεων στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου, έχει αναλάβει την προστασία του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών Γουέιν Μπάρκλεϊ, που τώρα είναι μεγαλοεπιχειρηματίας. Ο Μπάρκλεϊ κινδυνεύει από έναν επικίνδυνο κακοποιό που θέλει να πάρει εκδίκηση επειδή o πρωταθλητής τον είχε στείλει στη φυλακή. Ο Σοβάζ τότε οργανώνει ένα ειδικό σώμα σωματοφυλάκων, επιλέγοντας τους πιο ικανούς νεαρούς πολεμιστές και πρώην στρατιώτες, για να προστατεύσει τον Μπάρκλεϊ και την οικογένειά του από τον επικίνδυνο εχθρό.

Σκηνοθεσία:

Sheldon Lettich

Κύριοι Ρόλοι:

Jean-Claude Van Damme … Philippe Sauvage

Razaaq Adoti … Wayne Barclay

Vivica A. Fox … Tamara Barclay

Peter Bryant … Kendall Mullins

Ron Bottitta … ντετέκτιβ Teague

Viv Leacock … Terrell Singletery

Adrian Holmes … Cujo

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Sheldon Lettich, George Saunders

Παραγωγή: Brad Krevoy, Pierre Spengler

Μουσική: Joseph Metcalfe

Φωτογραφία: Douglas Milsome

Μοντάζ: Matthew Booth

Σκηνικά: Brentan Harron

Κοστούμια: Lorraine Carson

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Hard Corps
  • Ελληνικός Τίτλος: Απειλή από το Παρελθόν

Παραλειπόμενα

  • Τέταρτη συνεργασία για τον Jean-Claude Van Damme με τον Sheldon Lettich, αλλά πρώτη τους που κατέληξε κατευθείαν στο βίντεο.
  • Αρχικός Τέρελ ήταν ο DMX, αλλά δυστυχώς για εκείνον χρειάστηκε την ίδια εποχή να εκτίσει ποινή. Ο ίδιος από την άλλη το σχολίασε αυτό ειρωνικά, λέγοντας ότι ήταν καλύτερα για εκείνον που έκανε φυλακή από να έπαιζε στη συγκεκριμένη ταινία.
  • Ο Don Wilson είχε υποστηρίξει ότι εκείνος μαζί με τον Lettich είχαν ξεκινήσει δουλειά πάνω στο σενάριο, με την προϋπόθεση ότι ο Wilson θα πρωταγωνιστεί. Κι ενώ αναζητούσε επί μήνες για χρηματοδότηση, επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη για να μάθει ότι τα γυρίσματα ολοκληρώνονταν ήδη με τον Van Damme στη θέση του.

Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.