Στο κοντινό μέλλον, η ανθρωπότητα έχει καταστραφεί από μεταλλαξιογόνο ιό που καταργεί την ελεύθερη βούληση και μετατρέπει τα θύματα της σε ανθρωποφάγα όντα, που τα ονομάζουν οι «πεινασμένοι». Μόνο μια μικρή ομάδα παιδιών φαίνεται να έχει κάποιου είδους ανοσία, και αυτή η ομάδα βρίσκεται σε στρατιωτική βάση στην επαρχιακή Αγγλία, όπου τους μελετούν. Αλλά περνούν ακόμα και βίαια πειράματα από τη βιολόγο Δρ Κάλντγουελ. Παρότι αυτά τα παιδιά έχουν μέσα τους τον ιό, έχουν διατηρήσει τις σκέψεις και τα αισθήματα τους. Η ομάδα αυτή παρακολουθεί μαθήματα καθημερινά, και φυλάσσεται από τον άγρυπνο λοχία Παρκς. Αλλά ένα από αυτά, η Μέλανι, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Είναι η καλύτερη της τάξης, εμπνευσμένη και αγαπημένο παιδί της δασκάλας, Δις Τζαστινό. Όταν η βάση πέφτει, η μικρή μαζί με τη Δις Τζαστινό, τον λοχία Παρκς και τη Δρ Κάλντγουελ καταφέρνουν να διαφύγουν, και το κορίτσι πρέπει να αποφασίσει αν πρέπει να δει το δικό του μέλλον ή αυτό της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία:

Colm McCarthy

Κύριοι Ρόλοι:

Sennia Nanua … Melanie

Gemma Arterton … Helen Justineau

Paddy Considine … λοχίας Eddie Parks

Glenn Close … Δρ Caroline Caldwell

Anamaria Marinca … Δρ Jean Selkirk

Fisayo Akinade … Kieran Gallagher

Dominique Tipper … Devani

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mike Carey

Παραγωγή: Camille Gatin, Angus Lamont

Μουσική: Cristobal Tapia de Veer

Φωτογραφία: Simon Dennis

Μοντάζ: Matthew Cannings

Σκηνικά: Kristian Milsted

Κοστούμια: Liza Bracey

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Video-on-Demand.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The Girl with All the Gifts

Ελληνικός Τίτλος: Το Χαρισματικό Κορίτσι

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Girl with All the Gifts του Mike Carey.

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για Bafta πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού.

Παραλειπόμενα

  • Αρχικά ήταν να ονομαστεί She Who Brings Gifts, αλλά ο τίτλος άλλαξε με αυτόν του βιβλίου.
  • Ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Creative England.
  • Ντεμπούτο για τη νεαρή πρωταγωνίστρια Sennia Nanua.
  • Στην Ελλάδα διανεμήθηκε μέσω του Netflix.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Δημήτρης Μπαμπούλης

Έκδοση Κειμένου: 14/2/2017

Στο κοντινό μέλλον, ένας μεταλλαξιογόνος ιός έχει καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ο ιός αυτός μετατρέπει τους ανθρώπους σε άβουλα όντα που κυνηγούν όσους δεν έχουν μολυνθεί. Εξαίρεση αποτελούν κάποια παιδία, τα οποία αν κι έχουν τα συμπτώματα του ιού, δείχνουν να διατηρούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Αυτά τα παιδιά βρίσκονται υπό κράτηση και μελετούνται με σκληρά μέσα από επιστήμονες, σε στρατιωτική βάση στην Αγγλία. Ένα κορίτσι από αυτά , η Μέλανι , δείχνει να είναι ιδιαίτερα χαρισματικό.

Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα, στη μεγάλη οθόνη, του Colm McCarthy (μετά το μετριότατο «Οutcast»), η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή λόγω των ευαίσθητων θεμάτων που φαίνεται να πραγματεύεται. Το αρκετά καλογραμμένο σενάριο του Mike Carey (ο οποίος έχει γράψει και το μυθιστόρημα στο οποίο βασίζεται η ταινία) δείχνει να ασχολείται με έμμεσο τρόπο τόσο με τη μαζοποίηση των ανθρώπων στις μέρες μας, όσο και με την αποφυγή της εδραίωσης της. Επιπλέον, προβάλει τα χαρακτηριστικά που διαθέτει η Μέλανι (Sennia Nanua),το χαρισματικό κορίτσι, δηλαδή, την οξύνοια, την κριτική σκέψη και την περιέργεια της για την αλήθεια σαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να διαθέτουν τα άτομα για να δημιουργηθεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Όλα αυτά είναι δοσμένα σε ένα περιβάλλον που διαθέτουν οι ταινίες θρίλερ που έχουν να κάνουν με ζόμπι, με μερικές σκηνές της ταινίας να είναι αρκετά ατμοσφαιρικές σε σημείο που σου προκαλούν δέος. Όσον αφορά το κομμάτι των ερμηνειών, το μεγαλύτερο μέρος του καστ παραδίδει αξιοπρεπείς ερμηνείες, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτή της μικρής Sennia, της πολύπειρης Glenn Close, αλλά και της απροσδόκητα καλής Gemma Arterton.

Επομένως, οι δημιουργοί του «The Girl with All the Gifts» επιχειρούν να προβληματίσουν με ιδιαίτερο τρόπο και χαρίζουν στο κοινό μία καλά δουλεμένη ταινία, η οποία θα προκαλέσει το ενδιαφέρον κάθε είδους θεατή.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.