Αφού επιβιώνει από εννιά παραλίγο θανατηφόρα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λούις Ντραξ πέφτει από έναν απόκρημνο λόφο στα ένατα γενέθλια του. Καθώς η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του και το ποιόν του βίαιου πατέρα του, Πίτερ, ο αναγνωρισμένος νευρολόγος Δρ Άλαν Πασκάλ χρησιμοποιεί ανορθόδοξες τεχνικές για να διεισδύσει στο ασυνείδητο του παιδιού, και να ανακαλύψει τα αίτια που τον έχουν οδηγήσει σε όλα αυτά. Αλλά καθώς βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα μυστήρια του Λούις, ο γιατρός βρίσκεται ερωτευμένος με τη μητέρα του παιδιού, τη Νάταλι. Κι ενώ νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως, μια σοκαριστική αποκάλυψη αλλάζει τη μοίρα του Λούις Ντραξ και όλων όσων βρίσκονται γύρω του.

Σκηνοθεσία:

Alexandre Aja

Κύριοι Ρόλοι:

Aiden Longworth … Louis Drax

Jamie Dornan … Δρ Allan Pascal

Sarah Gadon … Natalie Drax

Aaron Paul … Peter Drax

Oliver Platt … Δρ Perez

Molly Parker … Dalton

Julian Wadham … Δρ Janek

Barbara Hershey … Violet Drax

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Max Minghella

Παραγωγή: Alexandre Aja, Tim Bricknell, Max Minghella, Shawn Williamson

Μουσική: Patrick Watson

Φωτογραφία: Maxime Alexandre

Μοντάζ: Baxter

Σκηνικά: Rachel O’Toole

Κοστούμια: Carla Hetland

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The 9th Life of Louis Drax

Ελληνικός Τίτλος: Η 9η Ζωή του Λουί Ντραξ

Εναλλακτικός Τίτλος: The Ninth Life of Louis Drax [ανεπίσημος]

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Ninth Life of Louis Drax της Liz Jensen.

Παραλειπόμενα

  • Πριν πεθάνει, ο Anthony Minghella ετοιμάζονταν αυτός να διασκευάσει το μπεστ-σέλερ της Liz Jensen. Το τελικό σενάριο ανήκει στον γιο του, Max Minghella.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Νίκος Ρέντζος

Έκδοση Κειμένου: 27/3/2017

Ο Αλεξάντρ Αζά υπογράφει αυτό το ενδιαφέρον ψυχολογικό φιλμ μυστηρίου, χωρίς όμως να φαίνεται ότι έχει αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες που είχε το υλικό του.

Κάτι ανάμεσα σε παιδικό παραμύθι, θρίλερ ενηλίκων και ψυχολογικό δράμα, το The 9th Life of Louis Drax είναι ένα προσεγμένο οπτικά φιλμ, με καλό ρυθμό και ενδιαφέρουσες ερμηνείες. Οι ψυχολογικές διαταραχές απασχολούν το σενάριο, ενώ κινείται συνεχώς ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και στον κόσμο που έχει φτιάξει ο μικρός Λούις, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Υπάρχει μια ανατροπή, η οποία δεν είναι ότι σε ξαφνιάζει ιδιαίτερα, αλλά το δυνατό κομμάτι του φιλμ είναι η εικόνα του. Ο Αζά δίνει ιδιαίτερη βάση σε όσα βλέπουμε στην οθόνη. Σκηνικά, κοστούμια, χρώματα και φωτογραφία είναι άψογα.

Παρά το ενδιαφέρον θέμα, όμως, και την προσέγγιση που επιλέγει ο σκηνοθέτης, το υλικό, όπως γράφω και παραπάνω, μοιάζει να μην αξιοποιείται πλήρως. Λίγο κάποια βιαστικά σημεία, λίγο κάποιοι χαρακτήρες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται δια μαγείας, αφήνοντας κενά στην ανάπτυξη και κάτι φαίνεται να λείπει γενικά από το φιλμ του Αζά. Μπαίνεις μέσα στον κόσμο της ταινίας κατά την προβολή της αλλά βγαίνεις πάρα πολύ γρήγορα από αυτόν όταν τελειώσει. Μιας προβολής ωστόσο αξίζει.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.