Τίποτε δεν είναι σίγουρο όταν ο βρώμικος αστυνομικός ανθρωποκτονιών Ρικ Σαντόρο γίνεται μάρτυρας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πυγμαχίας. Τώρα εξαρτάται από αυτόν και τον παιδικό του φίλο και αξιωματικό της αντικατασκοπείας του ναυτικού, πράκτορα Κέβιν Ντουν, να αποκαλύψουν τη συνωμοσία που υπάρχει πίσω από τον φόνο. Σε κάθε βήμα ο Σαντόρο κάνει όλο και πιο συνταρακτικές ανακαλύψεις, τις οποίες δεν μπορεί πια να αγνοήσει.

Σκηνοθεσία:

Brian De Palma

Κύριοι Ρόλοι:

Nicolas Cage … Richard ‘Rick’ Santoro

Gary Sinise … Kevin Dunne

Carla Gugino … Julia Costello

Joel Fabiani … Charles Kirkland

John Heard … Gilbert Powell

Stan Shaw … Lincoln Tyler

Kevin Dunn … Lou Logan

Michael Rispoli … Jimmy George

Luis Guzman … Cyrus

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: David Koepp

Στόρι: Brian De Palma, David Koepp

Παραγωγή: Brian De Palma

Μουσική: Ryuichi Sakamoto

Φωτογραφία: Stephen H. Burum

Μοντάζ: Bill Pankow

Σκηνικά: Anne Pritchard

Κοστούμια: Odette Gadoury

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Snake Eyes

Ελληνικός Τίτλος: Snake Eyes

Εναλλακτικός Τίτλος: Το Βλέμμα του Φιδιού [τηλεόραση]

Παραλειπόμενα

  • Η αρχική σκηνή μοιάζει ως μονόπλανο 20 λεπτών. Κι όμως, υπάρχουν σημεία με κρυφό μοντάζ, αλλά τουλάχιστον 12 από τα λεπτά είναι σε μονόπλανο.
  • Ο ρόλος του Κέβιν Νταν γράφτηκε για τον Will Smith, αλλά αυτός έκανε πίσω. Τον ίδιο ρόλο μετά απέρριψε και ο Al Pacino.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 9/10/2015

Ατυχής στιγμή για τον Μπράιαν ντε Πάλμα, όμως είναι ένα φιλμ-μάθημα που αποδεικνύει περίτρανα ότι αν δεν υπάρχει καλό στόρι και σενάριο (το συνυπογράφει), η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες δεν μπορούν να σώσουν το έργο. Και τι σκηνοθεσία! Μέχρι το πρώτο τέταρτο, ο ντε Πάλμα δίνει ρέστα με την κάμερα να κολυμπάει στους χώρους του κλειστού σταδίου, ακολουθώντας σε πρώτο πλάνο τον Νίκολας Κέιτζ, εισάγοντας όλους τους ήρωες, χειριζόμενος το πλήθος, στήνοντας την όλη κατάσταση και φτάνοντας στην δολοφονία με ελάχιστα cut σαν να βλέπεις μονοπλάνο. Φωτογραφία, ήχος, σε άριστη σύνθεση όλα. Κι ύστερα, σιγά σιγά, αρχίζει να εξελίσσεται ένα κοινότοπο θριλεράκι, με τον ένοχο να γίνεται αντιληπτός πριν καν θελήσει να τον υποδείξει η αφήγηση. Ο Νίκολας Κέιτζ ως ψιλο-κομπιναδόρος, ψιλό-τρελός, ωστόσο πατριώτης, είναι στα νερά του, και ο Γκάρι Σίνιζ είναι όπως πάντα πειστικός. Αλλά όπως είπαμε, αυτό δεν αρκεί.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.