Ο τρομερός Τζούνιορ μαζί με τον θετό του πατέρα Μπεν μετακομίζουν στη Μόρτβιλ. Εκεί ο Μπεν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, αφού η πόλη είναι γεμάτη ανύπαντρες γυναίκες. Στο μεταξύ, ο Τζούνιορ πείθεται να πάει στο σχολείο και εκεί συναντάει το ταίρι του στο πρόσωπο της μικρής και δαιμόνιας Τρίξι. Την ίδια ώρα, ο Μπεν πρέπει να αντιμετωπίσει τη Λαγουάντα Ντιούμορ, τη δήμαρχο της Μόρτβιλ και πλουσιότερη γυναίκα της πόλης που είναι αποφασισμένη να τον παντρευτεί.

Σκηνοθεσία:

Brian Levant

Κύριοι Ρόλοι:

Michael Oliver … Junior Healy

John Ritter … Benjamin ‘Ben’ Healy Jr.

Jack Warden … Benjamin ‘Big Ben’ Healy Sr.

Laraine Newman … LaWanda Dumore

Amy Yasbeck … Annie Young

Ivyann Schwan … Trixie Young

Gilbert Gottfried … Igor Peabody

Charlene Tilton … Debbie Claukinski

James Tolkan … Κος Thorn

Zach Grenier … Voytek

Martha Quinn … Emily

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Scott Alexander, Larry Karaszewski

Παραγωγή: Robert Simonds

Μουσική: David Kitay

Φωτογραφία: Peter Smokler

Μοντάζ: Lois Freeman-Fox, Robert P. Seppey

Σκηνικά: Maria Caso

Κοστούμια: Robert M. Moore

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Problem Child 2
  • Ελληνικός Τίτλος: Το Τρομερό Παιδί 2

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

Παραλειπόμενα

  • Αυτό είναι το μόνο κινηματογραφικό σίκουελ του Τρομερού Παιδιού του 1990, ενώ ακολούθησαν μια σειρά κινουμένων σχεδίων το 1993 και μια τηλεταινία το 1995 (με άλλο καστ).
  • Αντίθετα με το PG της πρώτης ταινίας, εδώ η επιτροπή αξιολόγησης ήταν πιο αυστηρή, χαρακτηρίζοντας το φιλμ ως PG-13. Σε αυτό οφείλεται κατά πολύ η πτώση των εισιτηρίων σε σχέση με το ορίτζιναλ, που όμως αντιστοιχούσαν σε μη ευκαταφρόνητα κέρδη. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι δημιουργοί είχαν θυμώσει με τις αρνητικές κριτικές του φιλμ του 1990 και εδώ επιτηδευμένα τράβηξαν τις καταστάσεις στα άκρα. Έτσι είχε χρειαστεί να γίνει ντουμπλάζ σε συγκεκριμένο “μπινελίκι” του Τζούνιορ και να προστεθεί ένα καρτούν του Γούντι του Τρυποκάρυδου ως συνοδεία στις αίθουσες, ώστε να παρθεί πίσω το αρχικό R. Αυτό είχε κρατηθεί κρυφό ως και το 2014.
  • Μιλώντας το 2014 σε συνέντευξη, οι σεναριογράφοι Alexander και Karaszewski αποκάλυψαν ότι η Universal Pictures ήταν πολύ διστακτική στο να τους προσλάβει και για το σίκουελ, αλλά θεωρήθηκε ως γρήγορη λύση πριν ο Michael Oliver μεγαλώσει τόσο που δεν θα μπορούσε να υπάρξει καν δεύτερη ταινία.

Γκαλερι φωτογραφιων

19 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *