Έτος 1957. Είναι η χρονιά που οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο Σπούτνικ στο Διάστημα. Ο Χόμερ Χίκμαν είναι ακόμη μαθητής στο μικρό Κόουλγουντ της Δυτικής Βιρτζίνια. Ενώ οι συμμαθητές του αντιμετωπίζουν αυτό το γεγονός με φόβο και δυσπιστία, ο Χόμερ γοητεύεται από την εξέλιξη της τεχνολογίας κι αποφασίζει να μάθει τα πάντα σχετικά με την κατασκευή αεροσκαφών και πυραύλων.

Σκηνοθεσία:

Joe Johnston

Κύριοι Ρόλοι:

Jake Gyllenhaal … Homer Hickam

Chris Cooper … John Hickam

Chris Owen … Quentin Wilson

Laura Dern … Freida J. Riley

William Lee Scott … Roy Lee Cooke

Chad Lindberg … Sherman O’Dell

Natalie Canerday … Elsie Hickam

Chris Ellis … διευθυντής John Turner

Elya Baskin … Ike Bykovsky

Andy Stahl … Jack Palmer

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Lewis Colick

Παραγωγή: Larry Franco, Charles Gordon

Μουσική: Mark Isham

Φωτογραφία: Fred Murphy

Μοντάζ: Robert Dalva

Σκηνικά: Barry Robison

Κοστούμια: Betsy Cox

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: October Sky
  • Ελληνικός Τίτλος: Όνειρα του Ουρανού

Σεναριακή Πηγή

  • Απομνημονεύματα: Rocket Boys του Homer H. Hickam Jr.

Παραλειπόμενα

  • Το Rocket Boys, σε έκδοση του 1998, είναι το πρώτο από τα τέσσερα αυτοβιογραφικά βιβλία που έγραψε ο Homer Hickam Jr., έχοντας πια διαγράψει την πορεία του ως πλέον σημαντικός μηχανικός της NASA. Με το που κυκλοφόρησε η ταινία, ο τίτλος του βιβλίου άλλαξε σε October Sky.
  • Παρότι τα γεγονότα διαδραματίζονται στη Δυτική Βιρτζίνια, εμείς βλέπουμε την πολιτεία του Τενεσί, που επιλέχθηκε λόγω του καθαρού ουρανού της και του καιρού. Ακόμα κι έτσι, ήταν ο καιρός που έφερε προβλήματα και καθυστέρησε τα γυρίσματα (ακόμα και τυφώνες).
  • Πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος για τον Jake Gyllenhaal, που στα 17 του τότε μοιράζονταν κοινή ηλικία με τον χαρακτήρα που ερμήνευε. Και μια και ήταν ακόμα μαθητής, αυτό συνδυάζονταν με τα γυρίσματα.
  • Μπορεί να μην έκανε τη διαφορά στα ταμεία, αλλά η κριτική ήταν θετική απέναντι του. Το κυριότερο ήταν ότι σε συνδυασμό με το ομώνυμο βιβλίο καθιερώθηκαν δύο φεστιβάλ σε Δυτική Βιρτζίνια και Τενεσί, με το πρώτο να γιορτάζει τα γεγονότα και το δεύτερο τα γυρίσματα της ταινίας.

Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *