Ο Ντόναλντ ‘Σάλι’ Σάλιβαν είναι ειδικός στο να αποφεύγει τις ευθύνες των ενηλίκων. Στα 60 του, μοιράζει όλο του τον χρόνο μεταξύ ενός τοπικού μπαρ και περιστασιακών οικοδομικών εργασιών. Όταν ο αποξενωμένος γιος του, Πίτερ, φτάνει στην πόλη, φέρνοντας μαζί του έναν δικό του γιο και μια θλιβερή ιστορία για τον αποτυχημένο γάμο του, ο Σάλι βρίσκεται να αναλαμβάνει με το ζόρι τους ρόλους του πατέρα και του παππού. Μετά από μια ζωή ανεξέλεγκτου εγωκεντρισμού, έρχεται αντιμέτωπος με άγνωστες οικογενειακές ευθύνες.

Σκηνοθεσία:

Robert Benton

Κύριοι Ρόλοι:

Paul Newman … Donald ‘Sully’ Sullivan

Jessica Tandy … Beryl Peoples

Bruce Willis … Carl Roebuck

Melanie Griffith … Toby Roebuck

Dylan Walsh … Peter Sullivan

Pruitt Taylor Vince … ‘Rub’ Squeers

Gene Saks … ‘Wirf’ Wirfley

Josef Sommer … Clive Peoples Jr.

Philip Seymour Hoffman … αστυνομικός Raymer

Angelica Page … Ruby

Jay Patterson … Jocko

Philip Bosco … δικαστής Flatt

Catherine Dent … Charlotte Sullivan

Margo Martindale … ‘Birdy’

Alexander Goodwin … Will

Elizabeth Wilson … Vera

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Robert Benton

Παραγωγή: Arlene Donovan, Scott Rudin

Μουσική: Howard Shore

Φωτογραφία: John Bailey

Μοντάζ: John Bloom

Σκηνικά: David Gropman

Κοστούμια: Joseph G. Aulisi

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Πολύ θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Nobody’s Fool
  • Ελληνικός Τίτλος: Δεν Είμαι Κορόιδο Κανενός

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: Nobody’s Fool του Richard Russo.

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου (Paul Newman) και διασκευασμένου σεναρίου.
  • Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα πρώτου αντρικού ρόλου (Paul Newman) σε δράμα.
  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου. Βραβείο αντρικής ερμηνείας (Paul Newman).

Παραλειπόμενα

  • Έσχατη κινηματογραφική εμφάνιση για την Jessica Tandy, που θα φύγει από τη ζωή πριν την πρεμιέρα της ταινίας.
  • Το North Bath, όπου η ταινία και το μυθιστόρημα τοποθετούνται, είναι καθαρά μυθοπλαστικό αλλά παραπέμπει στο χωριό Ballston Spa της πολιτείας της Νέας Υόρκης, κοντά από εκεί όπου μεγάλωσε ο συγγραφέας Richard Russo. Τα γυρίσματα όμως έγιναν στη Χάντσον Βάλεϊ, με τον δήμο της να εισπράττει από τους παραγωγούς 40 χιλιάδες δολάρια για να τους παρέχει διευκολύνσεις.
  • Ο Robert Benton είχε αρχικά ζητήσει την Kim Basinger για την Τόμπι (την ήθελε πολύ, αλλά δεν ήταν διαθέσιμη), τον Nick Nolte για τον Καρλ, και τον Jeff Bridges για τον Πίτερ.
  • Εκείνη την εποχή ο Bruce Willis είχε κασέ 15 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε ταινία που εμφανίζονταν. Σε αυτήν όμως την περίπτωση ήθελε διακαώς να παίξει στο πλάι του Paul Newman, και ζήτησε μόνο 1.400 δολάρια την εβδομάδα (το βασικό που όριζε η συνδικαλιστική τους ένωση). Οι παραγωγοί όμως προτίμησαν να τον εξαφανίσουν από την προώθηση της ταινίας, αλλά ακόμα και από τους αρχικούς τίτλους (αναγράφεται όμως σε αυτούς του τέλους), υπό τον φόβο ότι θα προκαλούσε λάθος προσδοκίες στο κοινό η συμμετοχή του, αφού δεν έχουμε ταινία δράσης.

Γκαλερι φωτογραφιων

16 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *