Η μοίρα είναι γραμμένη για τον Τόνι και τον Μάικλ. Είναι ιδιοκτήτες ενός μικρού μπαρ και κάνουν συμφωνίες στους κακόφημους δρόμους της Μικρής Ιταλίας στη Νέα Υόρκη. Για τον Τσάρλι, ωστόσο, το μέλλον δεν είναι τόσο καθαρό: δουλεύει για τον θείο του, συλλέγει και διεκδικεί παλιές οφειλές, είναι όμως πολύ τίμιος για να γίνει πετυχημένος. Ερωτευμένος με μια γυναίκα που δεν εγκρίνει ο θείος του επειδή είναι επιληπτική, και φίλος με τον Τζόνι Μπόι, τον ξάδερφο της και σχεδόν ψυχωτικό φασαριόζο, ο Τσάρλι δυσκολεύεται να συμφιλιώσει τις αντικρουόμενες αξίες. Μια αποτυχημένη προσπάθεια να «δραπετεύσει» στο Μπρούκλιν οδηγεί τους πάντες ακόμα πιο κοντά σε ένα πικρό και ίσως προκαθορισμένο μέλλον.

Σκηνοθεσία:

Martin Scorsese

Κύριοι Ρόλοι:

Harvey Keitel … Charlie Cappa

Robert De Niro … John ‘Johnny Boy’ Civello

David Proval … Tony DeVienazo

Amy Robinson … Teresa Ronchelli

Richard Romanus … Michael Longo

Cesare Danova … Giovanni Cappa

Martin Scorsese … Jimmy Shorts

Victor Argo … Mario

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Martin Scorsese, Mardik Martin

Στόρι: Martin Scorsese

Παραγωγή: Jonathan T. Taplin

Φωτογραφία: Kent L. Wakeford

Μοντάζ: Sidney Levin, Martin Scorsese

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Πολύ θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Mean Streets

Ελληνικός Τίτλος: Κακόφημοι Δρόμοι

Παραλειπόμενα

  • Πρώτη ταινία του Scorsese στην οποία είχε απόλυτο δημιουργικό έλεγχο. Έμπνευση του για να το κάνει αυτό ήταν τα λόγια του John Cassavetes, που του είπε για τη δεύτερη δουλειά του (Ενάντια στη Βία, μια ταινία υπό παραγγελία του Roger Corman) ότι «Μόλις πέρασες έναν χρόνο της ζωής σου κάνοντας ένα μάτσο σκ…».
  • Το στόρι το είχε πρώτα στείλει στον Roger Corman, αλλά εκείνος του είχε πει ότι θα το χρηματοδοτούσε αν έκανε τους ήρωες όλους έγχρωμους. Θέλοντας πολύ να κάνει το φιλμ με κάθε μέσο, ο δημιουργός σκέφτηκε κι αυτή την εκδοχή, αλλά η ηθοποιός Verna Bloom τού κανόνισε ένα ραντεβού με τον μουσικό μάνατζερ Jonathan Taplin. Ο τελευταίος ευχαριστήθηκε με το κείμενο, και συμφώνησε να ρίξει 300 χιλιάδες δολάρια, αν ο Corman αναλάμβανε τη διανομή. Η Warner Bros. όμως ανέλαβε αυτή τη διανομή και η ιδέα για blaxploitation έφυγε ανεπιστρεπτί.
  • Η ταινία γυρίστηκε με 500 χιλιάδες συνολικά δολάρια μέσα σε 27 ημέρες. Η περισσότερη γυρίστηκε όμως στο Λος Άντζελες, παρότι η ταινία αναφέρεται στη Νέα Υόρκη, επειδή στο Μεγάλο Μήλο τα γυρίσματα ήταν πανάκριβα.
  • Ο Brian De Palma βοήθησε τον Scorsese σε κάποια σημεία του μοντάζ.
  • Οι χρηματοδότες ήθελαν τον Jon Voight να παίξει τον Τσάρλι, αλλά αυτός αρνήθηκε. Τον ρόλο τον ήθελε πολύ ο Robert De Niro, αλλά όταν εμφανίστηκε ο Harvey Keitel στο καστ, τον έπεισε και να παίξει τον Τζόνι Μπόι.
  • Το μοντάζ ήταν κυρίως του Martin Scorsese, με απλά συμβουλευτικό ρόλο του Sidney Levin. Επειδή όμως ο τελευταίος ήταν στην ένωση μοντέρ, δέχτηκε να βάλει αυτός το όνομα του στους τίτλους.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Η ταινία έχει πολύ πλούσιο σάουντρακ από τραγούδια της εποχής, αλλά το κόστος των δικαιωμάτων αποδείχτηκε το μισό του συνολικού. Η πηγή τους ήταν η προσωπική συλλογή δίσκων του Scorsese.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 44 || Επισκέψεις Βδομάδας: 1

Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.