Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της – μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της κι αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς φραγμούς της. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου… και πρέπει να έχεις πίστη.

Σκηνοθεσία:

Paul Feig

Κύριοι Ρόλοι:

Emilia Clarke … Kate

Henry Golding … Tom

Emma Thompson … Adelia

Michelle Yeoh …

Rebecca Root … Δρ Addis

Lydia Leonard … Marta

Patti LuPone …

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Emma Thompson, Bryony Kimmings

Στόρι: Emma Thompson, Greg Wise

Παραγωγή: Erik Baiers, Jessie Henderson, David Livingstone, Emma Thompson

Μουσική: Theodore Shapiro

Φωτογραφία: John Schwartzman

Μοντάζ: Brent White

Σκηνικά: Gary Freeman

Κοστούμια: Renee Ehrlich Kalfus

  • Τα στοιχεία της ταινίας είναι ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας. Η τελική τους μορφή θα είναι έτοιμη με την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες.

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.):

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Last Christmas

Ελληνικός Τίτλος: Last Christmas

Παραλειπόμενα

  • Thompson και Wise βγάζουν ταυτόχρονα σχεδόν με την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες μια συλλογή από προσωπικά δοκίμια, που μιλούν για την αληθινή έννοια των εορτών. Ο τίτλος θα είναι ο ίδιος. Κείμενα συνεισφέρουν και οι Andy Serkis, Caitlin Moran, Olivia Colman και Emily Watson, ενώ τα έσοδα πάνε σε φιλανθρωπίες.
  • Το έργο κυκλοφορεί με την ευκαιρία της 35ης επετείου του ομότιτλου τραγουδιού των Wham. Τα δικαιώματα αυτού έχουν δοθεί από το συγκρότημα για τη μάχη ενάντια της πείνας στην Αιθιοπία.
  • Ο Paul Feig αρχικά δεν ενδιαφέρονταν να γυρίσει μια εορταστική ταινία, μια και η παλιότερη του εμπειρία με το Χριστούγεννα Εκτάκτου Ανάγκης (2006) ήταν απογοητευτική. Άλλαξε όμως στάση όταν διάβασε το σενάριο, το οποίο και του έστειλε προσωπικά η Emma Thompson.
  • Η Emma Thompson ξεκίνησε να δουλεύει το σενάριο από το 2010.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Το τραγούδι Last Christmas συγκεκριμένα, αλλά και γενικά η μουσική του George Michael παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ. Σε μια νέα του βερζιόν, το κλασικό χριστουγεννιάτικο κομμάτι ερμηνεύεται από την Emilia Clarke.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Γκαλερι φωτογραφιων

8 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.