Η Λέο, συγγραφέας ροζ μυθιστορημάτων που τα εκδίδει με το ψευδώνυμο Αμάντα Γκρις, δεν θέλει να παραδεχτεί ότι έχει τελειώσει ο γάμος της με τον Πάκο, αξιωματικό του ΝΑΤO που λείπει τον περισσότερο καιρό στις Βρυξέλλες. Θέλοντας ν’ ασχοληθεί με τη λογοτεχνική κριτική, γνωρίζεται με τον Άνχελ, πολιτιστικό συντάκτη της εφημερίδας El Pais, ο οποίος της προτείνει να γράψει για την… Αμάντα Γκρις. Oι εκδότες της Λέο απορρίπτουν το πρόσφατο μυθιστόρημά της ως ξένο προς τον ροζ μικρόκοσμο της Αμάντα Γκρις, και της υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις της βάσει ενός δεσμευτικού συμβολαίου.

Σκηνοθεσία:

Pedro Almodovar

Κύριοι Ρόλοι:

Marisa Paredes … Leo Macias

Juan Echanove … Angel

Carme Elias … Betty

Rossy de Palma … Rosa

Chus Lampreave … η μητέρα της Leo

Kiti Manver … Manuela

Joaquin Cortes … Antonio

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Pedro Almodovar

Παραγωγή: Esther Garcia

Μουσική: Alberto Iglesias

Φωτογραφία: Affonso Beato

Μοντάζ: Jose Salcedo

Σκηνικά: Wolfgang Burmann

Κοστούμια: Hugo Mezcua

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: La Flor de Mi Secreto
  • Ελληνικός Τίτλος: Το Μυστικό μου Λουλούδι
  • Διεθνής Τίτλος: The Flower of My Secret

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για σκηνοθεσία, πρώτο γυναικείο ρόλο (Marisa Paredes), δεύτερο γυναικείο ρόλο (Chus Lampreave και Rossy de Palma), σκηνικά, ήχο και μακιγιάζ/κομμώσεις στα Goya.
  • Βραβείο γυναικείας ερμηνείας (Marisa Paredes) στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.
  • Επίσημη πρόταση της Ισπανίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Παραλειπόμενα

  • Η Λέο μιλάει στην ταινία για την πλοκή ενός της βιβλίου. Μετά από χρόνια, αυτό θα αποτελέσει τον κορμό του σεναρίου του Γύρνα Πίσω (2006), πάλι φυσικά του Almodovar.
  • Η σκηνή με την ομάδα εργασίας του νοσοκομείου αποτέλεσε την έμπνευση για την έναρξη του Όλα για τη Μητέρα μου (1999).

Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *