Ο Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, ένα νησί με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά μυστικά. Ο πατριός του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του θα αρχίσουν να αναζητούν το νησί, ώστε να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του.

Σκηνοθεσία:

Brad Peyton

Κύριοι Ρόλοι:

Dwayne Johnson … Hank Parsons

Josh Hutcherson … Sean Anderson

Michael Caine … Alexander Anderson

Vanessa Hudgens … Kailani Laguatan

Luis Guzman … Gabato Laguatan

Kristin Davis … Elizabeth ‘Liz’ Anderson-Parsons

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Brian Gunn, Mark Gunn

Στόρι: Richard Outten, Brian Gunn, Mark Gunn

Παραγωγή: Beau Flynn, Charlotte Huggins, Tripp Vinson

Μουσική: Andrew Lockington

Φωτογραφία: David Tattersall

Μοντάζ: David Rennie

Σκηνικά: Bill Boes

Κοστούμια: Denise Wingate

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Journey 2: The Mysterious Island
  • Ελληνικός Τίτλος: Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Journey to the Mysterious Island

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Mysterious Island του Jules Verne.

Παραλειπόμενα

  • Μετά την εμπορική επιτυχία του Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (2008), η Walden Media και η New Line Cinema κυνήγησαν ένα σενάριο του Richard Outten, με τίτλο Mysterious Travels, για βάση ενός σίκουελ. Βέβαια, αυτό δεν βγήκε ούτε κατά το ήμισυ αυτούσιο, αλλά αποτέλεσε μόνο μέρος του αρχικού στόρι.
  • Ο Brendan Fraser με την Anita Briem δεν μπορούσαν να επιστρέψουν λόγω του προγραμματισμού τους. Έτσι ο μόνος που επέστρεψε από το πρώτο μέρος είναι ο Josh Hutcherson.
  • Την προβολή στις αίθουσες των ΗΠΑ συνόδευσε ένα καρτούν με τους Looney Tunes, με τίτλο Daffy’s Rhapsody. Ήταν το πρώτο είτε ως τρισδιάστατο είτε ως ψηφιακό που συμμετείχαν ποτέ ο Daffy Duck κι ο Elmer Fudd.
  • Παρά τη μέτρια αποδοχή των κριτικών, η ταινία κατάφερε στα ταμεία να συγκεντρώσει 335 εκατομμύρια δολάρια, έναντι κόστους των 80.
  • Ήδη από το 2014 είχε ανοίξει η κουβέντα για συνέχιση του franchise, και μάλιστα για δύο ακόμα σίκουελ. Το επόμενο κεφάλαιο είχε πάρει τίτλο Journey from the Earth to the Moon, αν και υπήρξε πρόβλημα με τα δικαιώματα. Η τελευταία είδηση, το 2021, ήθελε τη Warner Bros. να έχει ακόμα στον προσεχή προγραμματισμό της κι ένα νέο κεφάλαιο.
  • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 12/5/2019

Πώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει το γεγονός ότι αυτό το σίκουελ κάνει σκόνη το πρώτο μέρος, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι και σόι; Αυτά τα «όμορφα» συμβαίνουν με την απόφαση της New Line Cinema να αλλάξει τα φώτα στον Ιούλιο Βερν, με τα αθάνατα συγκράματα του να αποτελούν κορμό για τέτοιους είδους ευτελή σενάρια.

Γενικά, σε αυτό το δεύτερο μέρος έχουμε μια προεφηβική λογική, την οποία όμως υπηρετεί όπως συνήθως ορθά ο Dwayne Johnson. Δεν θα γεμίσετε με δράση, δεν θα γελάσετε ιδιαίτερα σε κάποιο σημείο, ούτε φυσικά θα συνεπαρθείτε από κάποια αγωνία, αλλά στο πολύ χαλαρό το όλο ψηφιακό θέαμα σε κρατάει μέχρι το φινάλε. Οι χαρακτήρες λίγο από κλισέ, λίγο από «έτσι για να υπάρχουν», με δυστυχώς χειρότερο όλων αυτόν του Michael Caine, που απλά κάνει με σβησμένες ταχύτητες το κέφι του, βγάζοντας ακούραστα και κάνα δολάριο εξτρά .

Κι εντέλει, αυτό που διασώζει τα προσχήματα, είναι ότι η παραγωγή είναι ξεκάθαρη ως προς τις προθέσεις της. Δεν μπαίνει στη διαδικασία να αρέσει σε ένα ωριμότερο κοινό με απαιτήσεις, ούτε μπερδεύει το σενάριο με δύσκολες έννοιες και τρικ. Κυλάει δηλαδή αβίαστα και με τα πρότυπα μιας περιπέτειας φαντασίας του πολύ παλιού καιρού. Παρά ταύτα, νοσταλγικό με τόσο «ψέμα» εφέ και ντεκόρ δεν το λες…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.