Η ιστορία του πολυαγαπημένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Α.Α. Μίλνε με τον γιο του, Κρίστοφερ Ρόμπιν, τα παιχνίδια του οποίου ενέπνευσαν τον μαγικό κόσμο του «Γουίνι, το Αρκουδάκι». Μαζί με τη μητέρα του, Δάφνη, και την νταντά του, Όλιβ, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν και η οικογένειά του σημειώνουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, σαρώνοντας στις πωλήσεις παιδικών βιβλίων, ενώ την ίδια στιγμή οι μαγευτικές τους ιστορίες δίνουν ελπίδα και κουράγιο στην Αγγλία που προσφάτως έχει πληγεί από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τα μάτια του κόσμου ολόκληρου στραμμένα στον Κρίστοφερ, όμως, ποιο θα είναι τo πραγματικό τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει η οικογένεια του νεαρού;

Σκηνοθεσία:

Simon Curtis

Κύριοι Ρόλοι:

Domhnall Gleeson … Alan A. Milne

Margot Robbie … Daphne Milne

Kelly Macdonald … Olive/Nou

Will Tilston … Christopher Robin Milne (8 ετών)

Alex Lawther … Christopher Robin Milne (18 ετών)

Phoebe Waller-Bridge … Mary Brown

Stephen Campbell Moore … Ernest H. Shepard

Richard McCabe … Rupert

Geraldine Somerville … λαίδη O

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Frank Cottrell Boyce, Simon Vaughan

Παραγωγή: Steve Christian, Damian Jones

Μουσική: Carter Burwell

Φωτογραφία: Ben Smithard

Μοντάζ: Victoria Boydell

Σκηνικά: David Roger

Κοστούμια: Odile Dicks-Mireaux

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Goodbye Christopher Robin
  • Ελληνικός Τίτλος: Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Παραλειπόμενα

  • Η ταινία σηματοδότησε την επέτειο των 40 ετών από την έξοδο του Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (1977) της Walt Disney.
  • Domhnall Gleeson και Margot Robbie πήραν ειδικά μαθήματα προφοράς υψηλής βρετανικής κοινωνίας, με τον Gleeson να μη βγαίνει από τον χαρακτήρα του ούτε εκτός κάμερας.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 19/8/2018

Πολλοί πίστεψαν μετά το «My Week with Marilyn» (προσωπικά όχι) ότι βρέθηκε ένας νέος δημιουργός στο βρετανικό σινεμά, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα ο Σάιμον Κέρτις είναι ένας σκηνοθέτης ορίων. Καταπιανόμενος με έναν από τους πατέρες της παιδικής λογοτεχνίας, δεν παίρνει εξαρχής απόφαση αν θα απευθυνθεί στις μικρές ή τις ώριμες ηλικίες. Αποτέλεσμα έχει από τη μία η βιογραφία να μη μοιάζει με όσα έχουμε εμπειρικά στον νου μας, κάτι φυσικά το θεμιτό, αλλά από την άλλη να απευθύνεται εντέλει συγκεκριμένα σε όσους ενήλικες έχουν διατηρήσει μια τρυφερότητα παραπάνω στη σκέψη τους. Τεχνικά, η ταινία δεν είναι ούτε ορθά δομημένη (η κρίσιμη νεανική ηλικία του Μιλν «ξεπετιέται» στα γρήγορα), ούτε απογειώνεται στα σημεία που η ταινία κάνει μια διαφορά. Τουλάχιστον, επί το σύνολο κρίνεται ενδιαφέρουσα, έστω κι αν δημιουργικά παίζει χαμηλά.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *