Σ’ ένα νησί του Αιγαίου, στη Σύμη, οι άνθρωποι πιστεύουν στα θαύματα. Από εκεί ξεκινά η ταινία το 2018, για να εξερευνήσει τη σχέση του ανθρώπου με την πίστη και τη γνώση, το φυσικό και το μεταφυσικό. Η πίστη είναι κάτι προσωπικό και εσωτερικό. Η γνώση και η διαχείρισή της αφορά κοινωνία και πολίτες. Η κινηματογράφηση της άδειας Νέας Υόρκης το 2020 γεννά σκέψεις και ερωτήματα, που απρόβλεπτα, σχεδόν μεταφυσικά, σμίγουν και αλληλοσυμπληρώνονται με το υλικό που γυρίστηκε δύο χρόνια πριν.

Σκηνοθεσία:

Χρήστος Γόδας

Κύριοι Ρόλοι:

Κατερίνα Λέχου … αφηγήτρια (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Χρήστος Γόδας

Παραγωγή: Χρήστος Γόδας

Μουσική: Λάμπρος Τακλής

Φωτογραφία: Δημήτρης Πολυδωρόπουλος

Μοντάζ: Άγγελος Σκλάβος

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Anthropause
  • Διεθνής Τίτλος: Anthropause
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Ανθρωπόπαυση

Παραλειπόμενα

  • Η ταινία έχει πάρει τον τίτλο της από τη λίστα των λέξεων που κάθε Δεκέμβριο το λεξικό της Οξφόρδης εισάγει επισήμως στο αγγλικό λεξιλόγιο. Τον Δεκέμβριο του 2020, μία από τις λέξεις που εισήχθησαν ήταν η λέξη anthropause (από τη σύνθεση των ελληνικών λέξεων άνθρωπος και παύσης) που νοηματοδοτεί τη διακοπή της ανθρώπινης δραστηριότητας εξ αιτίας της πανδημίας.
  • Πέρα από απλούς ανθρώπους, εμφανίζονται να μιλούν οι: ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο μητροπολίτης Σύμης, ο ηγούμενος του μοναστηριού στη Σύμη, ο θεωρητικός φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, και ο καθηγητής πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης στο ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Γκαλερι φωτογραφιων

7 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *