Η Κλαούντια και ο Φλάβιο αγαπούσαν ο ένας τον άλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, παθιασμένα. Τότε, τελείωσε. Σε ηλικία πενήντα ετών, εκείνη αυτό που βλέπει είναι ένας κόσμος άγριος, σαν ένα έρημο νησί. Η μανία του Φλάβιο τον οδηγεί να προχωρήσει τη ζωή του. Η Κλαούντια, από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται να ξεχάσει. Όταν ο Φλάβιο συναντά την Τζιόρτζια, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά, κάτω από την καλοκαιρινή βροχή. Η τριαντάχρονη ενέργεια της είναι αναζωογονητική γι’ αυτόν και υποκύπτει στις επιθυμίες της. Η Κλαούντια γνωρίζεται με τη Νίνα από το πανεπιστήμιο, αν και στη συνέχεια χωρίστηκαν από το καθεστώς, την ηλικία και την ιδέα ότι ο σεβασμός δεν θα μεταμορφωθεί ποτέ σε αγάπη. Ωστόσο, η Νίνα είναι τόσο όμορφη και σαγηνευτική, σχεδόν ακαταμάχητη.

Σκηνοθεσία:

Francesca Comencini

Κύριοι Ρόλοι:

Lucia Mascino … Claudia

Thomas Trabacchi … Flavio

Camilla Semino Favro … Giorgia

Carlotta Natoli … Diana

Valentina Belle … Nina

Simonetta Solder … Cecilia

Iaia Forte … Mara Semeraro

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Francesca Comencini, Francesca Manieri, Laura Paolucci

Παραγωγή: Domenico Procacci

Μουσική: Valerio Vigliar

Φωτογραφία: Valerio Azzali

Μοντάζ: Ilaria Fraioli

Σκηνικά: Paola Riviello

Κοστούμια: Veronica Fragola

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Amori Che Non Sanno Stare al Mondo
  • Ελληνικός Τίτλος: Ιστορίες Αγάπης που Δεν Ανήκουν σ’ Αυτόν τον Κόσμο
  • Διεθνής Τίτλος: Stories of Love That Cannot Belong to This World

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: Amori Che Non Sanno Stare al Mondo της Francesca Comencini.

Παραλειπόμενα

  • Η Francesca Comencini είχε αρχίσει να γράφει τις σημειώσεις της όχι ως μυθιστόρημα, αλλά ως προσχέδιο σεναρίου, με τέσσερις διαφορετικές φωνές εκτός πλάνου που λειτουργούσαν σαν αδιάκοποι εσωτερικοί μονόλογοι. Οι άνθρωποι της εταιρίας παραγωγής τής είπαν τελικά ότι το υλικό έμοιαζε περισσότερο με βιβλίο παρά με σενάριο. Έτσι προέκυψε πρώτα το βιβλίο και κατόπιν η ταινία. Η ίδια η Comencini όμως έχει πει χαρακτηριστικά ότι το «πρόδωσε εντελώς» το βιβλίο της στη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, επειδή μαζί με τις σεναριογράφους Francesca Manieri και Laura Paolucci αποφάσισε να περιορίσει τις τέσσερις φωνές σε μία κυρίαρχη: εκείνη της Κλαούντια. Από την αρχική ιδέα παρέμεινε μόνο περιστασιακά η φωνή του Φλάβιο.
  • Η δημιουργός είχε στο μυαλό της ως βασικό κινηματογραφικό σημείο αναφοράς το Νευρικός Εραστής του Woody Allen.
  • Ο ρόλος της Κλαούντια δεν γράφτηκε εξαρχής για την ηλικία της Lucia Mascino. Η σκηνοθέτρια αρχικά φανταζόταν μια ηθοποιό μεγαλύτερης ηλικίας. Όταν όμως είδε τη Mascino στην οντισιόν, άλλαξε αμέσως γνώμη και κατάλαβε ότι είχε βρει την πρωταγωνίστριά της.
  • Η σκηνή του πανεπιστημιακού μαθήματος περί «ετεροκαπιταλισμού» βασίζεται σε πραγματικό θεωρητικό κείμενο του φιλόσοφου Paul B. Preciado, το οποίο η Comencini και οι σεναριογράφοι μετέτρεψαν σε σατιρική σκηνή.
  • Η ταινία σηματοδότησε την επιστροφή της Comencini στον κινηματογράφο έπειτα από πέντε χρόνια. Στο ενδιάμεσο διάστημα είχε ασχοληθεί έντονα με την τηλεόραση και ήταν μία από τις σκηνοθέτριες της Gomorra: La Serie, από την πρώτη σεζόν.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Το ομώνυμο τραγούδι ακούγεται από τον Giovanni Truppi.

Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *