Τα σκιουράκια ποπ-σταρ καταλήγουν στη φροντίδα του ανιψιού του Ντέιβ, τον Τόμπι. Πρέπει όμως να κάνουν πέρα το σταριλίκι τους και να πάνε σχολείο. Η πρόκληση που τους ανοίγεται είναι να κερδίσουν έναν μουσικό διαγωνισμό και να σώσουν το αντίστοιχο σχολικό πρόγραμμα με τα λεφτά του βραβείου. Κι ενώ αυτό φαντάζει εύκολο, εμφανίζονται τρία θηλυκά σκιουράκια, οι Chipettes.

Σκηνοθεσία:

Betty Thomas

Κύριοι Ρόλοι:

Justin Long … Alvin Seville (φωνή)

Matthew Gray Gubler … Simon Seville (φωνή)

Jesse McCartney … Theodore Seville (φωνή)

Christina Applegate … Brittany Miller (φωνή)

Amy Poehler … Eleanor Miller (φωνή)

Anna Faris … Jeanette Miller (φωνή)

Zachary Levi … Toby Seville

David Cross … Ian Hawke

Jason Lee … David ‘Dave’ Seville

Wendie Malick … Δρ Rubin

Anjelah Johnson-Reyes … Julie Ortega

Chris Warren … Xander

Sean Astin … αφηγητής (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Jon Vitti, Jonathan Aibel, Glenn Berger

Παραγωγή: Ross Bagdasarian Jr., Janice Karman

Μουσική: David Newman

Φωτογραφία: Anthony B. Richmond

Μοντάζ: Matt Friedman

Σκηνικά: Marcia Hinds

Κοστούμια: Alexandra Welker

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Άλβιν και η Παρέα του 2
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Alvin and the Chipmunks 2: The Squeakquel

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • ΧαρακτήρεςAlvin and the Chipmunks των Ross Bagdasarian, Janice Karman.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό) & ζωντανή εικόνα
  • Πρώτη ζωντανή κινηματογραφική εμφάνιση τις Chipettes (μετά την κινουμένων σχεδίων ταινία The Chipmunk Adventure του 1987), που πρωτοεμφανίστηκαν στην τηλεοπτική σειρά καρτούν Alvin and the Chipmunks του 1983. Δημιουργός τους είναι η Janice Karman, σύζυγος του Ross Bagdasarian Jr.
  • Στο αρχικό σενάριο, ο Ντέιβ είχε αρκετά μεγαλύτερο ρόλο, αλλά οι υποχρεώσεις του Jason Lee στον τελευταίο κύκλο της σειράς My Name Is Earl ανάγκασαν τους δημιουργούς να του τον μειώσουν. Οι περισσότερες από τις σκηνές του γράφτηκαν εκ νέου ώστε να ταιριάξουν με τον νέο χαρακτήρα του Zachary Levi.
  • Το σίκουελ τα πήγε ακόμα καλύτερα στα ταμεία από το ορίτζιναλ. Με μπάτζετ 70 εκατομμύρια δολάρια, έβγαλε 443,1.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Θανάσης Κουρλαμπάς (Άλβιν), Φώτης Πετρίδης (Σάιμον), Δημήτρης Μάριζας (Θιόντορ), Μάντυ Λάμπου (Μπρίτανι), Άντρια Ράπτη (Τζανέτ), Σοφία Καψαμπέλη (Έλινορ/Μπέκα), Νίκος Νίκας (Τόμπι), Χρήστος Θάνος (Ντέιβ), Νέστωρ Κοψιδάς (Ίαν), Νίκος Ποριώτης (Ράιαν), Ζωή Ρηγοπούλου (θεία Τζάκι), Λίλα Μουτσοπούλου (Δρ Ρούμπιν), Γιώτα Μηλίτση (Δις Ορτέγκα). Σκηνοθετική επιμέλεια/μετάφραση: Μαρία Ζερβού.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο φιλιππινέζος Charice συνοδεύει τις Chipettes στο No One (Alicia Keys), οι Honor Society τους Chipmunks στο You Really Got Me (the Kinks), ενώ το γυναικείο γκρουπ των Queensberry είναι στο πλάι των Chipettes για το The Song (παλιότερο τραγούδι των Chipettes). Το άλμπουμ έφτασε ως το νούμερο 6 των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 29/12/2009

Το πρώτο μέρος δεν ήταν τόσο κακό. Μόστραρε τα χαριτωμένα chipmunks κι ένα σωρό τραγουδάκια στο γρήγορο που είχαν την πλάκα τους. Αυτό εδώ όμως δεν έχει καθόλου πλάκα και αναγάγει το πρώτο σε οσκαρική δημιουργία. Η Betty Thomas, που δεν είναι καμιά καινούργια στον χώρο, μάλλον κοιμήθηκε στην καρέκλα κι άφησε τα κομπιούτερ να κάνουν τη δουλειά τους. Η ταινία είναι κατάλληλη για κάτω των 10, έστω κι αν το στόρι είναι κάπου μπερδεμένο για αυτές τις ηλικίες. Τουλάχιστον, τα μικρά παιδιά θα δουν άφθονα chipmunks κι εσείς θα τους εξηγείτε για την ευγένεια και την καλοσύνη. Κάτι είναι κι αυτό…

Ένα μπάχαλο που μπορεί να σώνονταν αν ήταν όλο κινούμενα σχέδια. Αυτή η μίξη με ζωντανούς ηθοποιούς είναι που το απογυμνώνει ακόμα περισσότερο σαν ταινία κάποιων απαιτήσεων. Λίγα λόγια και σταράτα, αν και για τη συγκεκριμένη ταινία δεν πονάνε ιδιαίτερα: η ταινία είναι ταινιούλα ή κοινώς αρπαχτή του Χόλιγουντ αφού το πρώτο έκανε μια χαρά εισιτήρια. Δουλεύει με τον τίτλο και με κάποιους “κοντύτερους” μας που μας τραβούν το μανίκι! Χαλάλι τους, πού θα τους πηγαίναμε, στο “2012”; Ευτυχώς, νέο squeakquel δεν έχει ανακοινωθεί… ακόμα.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

16 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *