Η μαγεία της ελληνικής υπαίθρου έρχεται για δεύτερη χρονιά στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από την Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Ιστορίας, μέσα από μια σειρά συναρπαστικών ντοκιμαντέρ που ενώνουν την τέχνη με τη φύση.

Οι Παρασκευές του Μαΐου φέρνουν στη μεγάλη οθόνη την ελληνική ύπαιθρο και την πλούσια ιστορία της, με ρίζες βαθιά στον χρόνο, προσκαλώντας το κοινό να την ανακαλύψει. Κάθε Παρασκευή και μια διαφορετική προβολή – ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει την πολυμορφία της ελληνικής υπαίθρου και αφηγείται ιστορίες μιας άλλης εποχής που όμως παραμένει ζωντανή και, μπροστά στην επέλαση της κλιματικής κρίσης, επίκαιρη, αν όχι αναγκαία.

Το MedINA, σε συνεργασία με το Ethnofest, παρουσιάζει τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Το ψωμί στη Λήμνο» και «Το τυρί στη Λήμνο», τα οποία προβάλλουν τις παραδοσιακές πρακτικές της τοπικής κοινότητας, τη σημασία του ψωμιού και του τυριού στη σύγχρονη Ελλάδα και τον κύκλο παραγωγής τους στο νησί της Λήμνου. Μια οπτικοακουστική αποτύπωση της παραδοσιακής γνώσης και του ρόλου που δύναται να διαδραματίσει η αξιοποίησή της στη σύγχρονη εποχή.

Η τέχνη του κινηματογράφου «αγκαλιάζει» την παράδοση της ελληνικής υπαίθρου, τις τοπικές μνήμες και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να εμπνευστεί και να συνομιλήσει με τους δημιουργούς, μεταφέροντας την ιστορία από γενιά σε γενιά.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), στις 19:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα προβολών εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *