Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία στον Κινηματογράφο Τριανόν

Σινεμά με τον Φρόυντ

Κινηματογράφος σύγχρονος και διαχρονικός

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει, για έβδομη χρονιά, σειρά κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Σινεμά με τον Φρόυντ», που πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Τριανόν.

Η επόμενη προβολή θα πραγματοποιηθεί με την ταινία

Μικρή ερωτική ιστορία

του Krzyszhof Kieslowski (1988)

την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00

στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).

Συζητούν οι:

  • Βαγγέλης Καλαμπάκας, σκηνοθέτης κινηματογράφου
  • Αριέλλα Ασέρ, ψυχαναλύτρια

Τη συζήτηση συντονίζει η Δέσποινα Εμπέογλου

Ο Τόμεκ είναι ένας νεαρός άντρας που παρακολουθεί με τηλεσκόπιο το αντικείμενο της επιθυμίας του, μια γοητευτική γυναίκα, μεγαλύτερη και εμπειρότερη στον έρωτα από τον ίδιο. Μηχανεύεται τρόπους για να είναι κοντά της, χωρίς να επιδιώκει αμέσως τη γνωριμία, ενώ φουντώνουν ο πόθος του και η ζήλεια για τον εραστή της.

Είναι δυνατόν ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων να διατηρεί την αθωότητα και τη νεότητά του, όταν όλα είναι γνωστά, όταν δεν τα καλύπτει πια το πέπλο της φαντασίωσης και του άλλου ως άπιαστου; Μήπως στη σημερινή εποχή των τεχνολογικών διευκολύνσεων για επικοινωνία, ευνοείται ο διαχωρισμός επιθυμίας και πόθου, σαν να είναι ασυμβίβαστα, σαν να προέρχονται από άλλες εποχές;

Η ταινία κατάγεται από τον δεκάλογο τηλεταινιών του Κισλόφσκι για τα διαχρονικά ζητήματα του έρωτα, της ηθικής, της βίας και συγκέντρωσε πολλά βραβεία κινηματογράφου.

Πρωταγωνιστούν: Γκραζίνα Ζαμπολόφσκα, Όλαφ Λουμπαζένκο

Μουσική:Zbigniew Preisner

Η προβολή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Μπράμου, κριτικού κινηματογράφου και συνεργάτη του Σινεμά με τον Φρόυντ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Αύγουστο του 2019.

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Οργανωτική επιτροπή: Χ. Χατζή, Ε. Νικολοπούλου, Δ. Εμπέογλου, Δ. Διαμάντης, Μ. Γεωργιάκου, Δ. Καβαλλιέρος, Μ. Παραδείση, Μ. Ζέης.

Links

Επίσημη ιστοσελίδα: http://psychoanalysis.gr/

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/festival/sinema-me-ton-froynt/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *