Από τις 8 Φεβρουαρίου 2023, το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με το ντοκιμαντέρ Off The Rails. Δύο έφηβοι της αγγλικής εργατικής τάξης, ο Rikkie και ο Aiden, αφοσιώνονται στο UrbEx και στο Παρκούρ, αψηφώντας τη βαρύτητα, ελπίζοντας ότι τα εκατομμύρια likes που λαμβάνουν θα αποτελέσουν το εισιτήριό τους για να ξεφύγουν από τη βαρετή πόλη του Guildford. Όμως, το τραύμα που τους προκαλεί ο θάνατος ενός στενού φίλου, αναμοχλεύει σκοτεινές ιστορίες διαλυμένων οικογενειών και εύθραυστης ψυχικής ισορροπίας, απειλώντας να βγάλει και τους δύο…«off the rails», δηλαδή «εκτός πορείας».

Peter Day | 91’ | 2022 | Αγγλία

Το Off The Rails έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2022, όπου ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος. Επιλέχθηκε επίσημα στο Sheffield DocFest και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, συνεχίζοντας τη φεστιβαλική του πορεία. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Νεοζηλανδέζικης Ταινίας στο Doc Edge και το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για νέους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Pärnu (Εσθονία).

Μετά την προβολή στις 8 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άγγελο Πουλή. Γνωστός ως πρωτοπόρος και ιδρυτής της πρώτης επίσημης ελληνικής ομάδας Παρκούρ (NSA) το 2007, ο Άγγελος Πουλής είναι αθλητής παρκούρ, πρόεδρος κριτών παρκούρ στην Ελλάδα και επίσημος κριτής της International Gymnastics Federation (FIG). Μαζί του θα βρίσκεται και ο ιδρυτής της σχολής Athens Parkour Academy, Πάνος Αλμανλής.

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/cinema/off-the-rails-cinedoc-2023/

Facebook Event: https://fb.me/e/2CJ0rmg6w

Πρόγραμμα προβολών

8 Φεβρουαρίου  – 20:00 – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Αθήνα

8 Φεβρουαρίου – 18:00 – Σταύρος Τορνές, Θεσσαλονίκη

12 Φεβρουαρίου – 16:00 – Κινηματογράφος Δαναός – Αθήνα

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

 

 

20:00

 

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

 

Σίνα 31, Αθήνα

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

 

18:00

 

Σταύρος Τορνές

 

Ν.Βότση 3, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

 

16:00

 

Κινηματογράφος Δαναός

 

Λεωφ. Κηφισίας 109, ΑΘΗΝΑ

 

 

Διοργάνωση:

CineDoc

Σε συνδιοργάνωση:

Anemon Productions | Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ | Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Δήμος Βόλου | Αχίλλειον Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου

Με την υποστήριξη:

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Athens Parkour Academy, Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία – υπεύθυνη για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του Αθλήματος

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Filmy.gr / Cinemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *