ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31)

Ένα κομμάτι μαρμάρου εξορύσσεται στην Ελλάδα και μεταφέρεται στην Κίνα. Κάποια κομμάτια μετατρέπονται σε αγάλματα και κολώνες ελληνιστικού τύπου, ενώ άλλα σε αναμνηστικά μπιμπελό που επιστρέφουν στα ελληνικά νησιά για να πουληθούν σε κινέζους τουρίστες.

Έμποροι, επιχειρηματίες, εργάτες, influencers… μια τεράστια αλυσίδα ανθρώπων δραστηριοποιούνται γύρω από το ελληνικό μάρμαρο και το μεταμορφώνουν μέχρι την τελική του διάθεση στην παγκόσμια αγορά. Ανάμεσά τους, ένας Κύπριος δικηγόρος και οι δίδυμες κόρες του, η Μαριάννα και η Σοφία, με τέλεια εμφάνιση και συνεχώς χαμογελαστές, έχουν καταλάβει κομβική θέση σε αυτή τη νέου τύπου σινο-ελληνική φιλία: φέρνουν Κινέζους επενδυτές και τουρίστες στην Ελλάδα, διαμεσολαβούν σε συμφωνίες μεταξύ εταιρειών και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό στην Κίνα.

Η ταινία περιγράφει τις συνδέσεις αυτής της καταναλωτικής αλυσίδας και αναδεικνύει με χιούμορ τις φιλοδοξίες της κινεζικής μεσαίας τάξης αλλά και τη μετατροπή του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο καταναλωτικό προϊόν.

Μια παραγωγή της Muyi Film, της Blackfin και της Αnemon Productions σε συμπαραγωγή με το ARTE και την EΡT, που έκανε διεθνή πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ IDFA και συμμετείχε στα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Hot Docs, Visions du Reel, Cph:Dox, DocAviv, Zagreb Dox, One World κλπ.

Μετά την πρεμιέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Sean Wang και τις πρωταγωνίστριες της ταινίας, Μαριάννα και Σοφία.

Σκηνοθεσία:  Sean Wang| 99’ | 2021 | Ολλανδία, Κίνα, Γαλλία, Ελλάδα

Facebook Event: https://fb.me/e/2kKy98BHJ

Εισιτήρια:  https://www.viva.gr/tickets/cinema/a-marble-travelogue-1/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: CINEDOC

Σε συνδιοργάνωση:  Anemon Productions | Δήμος Βόλου | Αχίλλειον Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου

Σε συνεργασία:  Σινο-Ελληνικός Σύλλογος Παραστάσεων Τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *