Το ΚΙΝΟ Athens Film Society, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας, 2-5 Μαρτίου 2023, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ θα επικεντρωθεί σε καινοτόμες ταινίες που προκαλούν το μυαλό και τη φαντασία των θεατών και έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν κοινωνική αλλαγή. Το IFFA είναι ανοιχτό σε όλους τους δημιουργούς και μέσω προβολών, Q&As, συζητήσεων και εκθέσεων επιθυμεί να ενισχύσει την ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή, να τονώσει το διάλογο, να προωθήσει τη μάθηση και να δημιουργήσει μια ενεργή κοινότητα που την ενώνει ο κινηματογράφος.

Στη λογική αυτή κινείται και η επίσημη αφίσα του 1ου Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας, δημιουργία της graphic artist & Illustrator του KINO Αthens, Αλίκης Ντόκου.

Το θέμα της αφίσας του φεστιβάλ αποτυπώνει μία καθημερινή, οικεία αθηναϊκή ανοιξιάτικη σκηνή: μια κυρία ν’ ανοίγει και να κοιτά από το παράθυρό της. Ανοίγει ένα πραγματικό αλλά και συμβολικό, παράθυρο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, στο φρέσκο αέρα που συχνά φέρνουν τα πρωτοποριακά θέματα των ταινιών του, στην προκλητική του ματιά που αμφισβητεί, δοκιμάζει, ξεκινά το διάλογο, μας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Επίσης, ανοίγει το παράθυρο και πάλι στην κοινωνική συνεύρεση μέσω του κινηματογράφου. Σε χώρους όπου οι ταινίες γίνονται η αφορμή για να συναντηθούν οι καρδιές και το μυαλό των κινηματογραφόφιλων, όπου ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος.

Το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει το παράθυρό του, ανοίγει τη δική του “θέαση” στον κόσμο και σας καλεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο IFFA, τη διαδικασία υποβολής ταινιών και το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του KINO Athens, στην κατηγορία IFFA.

Ιστότοπος: https://www.kinoathens.org/

Χώρος: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση: Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, 11854 Αθήνα

Επικοινωνία: media@kino-athens.com | info@kinoathens.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *