Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινηματογράφου του Ανεσί με το πρώτο βραβείο παρουσίασης σειράς για το My Superhero Husband των Αλεξάνδρας Ταγκαλή και Μικαέλας Κακαρίδη-Δεληγιάννη, όπου εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ, η σειρά θα λάβει προνομιακή διαπραγμάτευση με την Disney + για την υλοποίηση της παραγωγής.

Ήδη η συμμετοχή ήταν μεγάλη επιτυχία, αφού από τα 192 σχέδια παραγωγής σειρών που υπέβαλαν φάκελο συμμετοχής, επιλέχθηκαν τελικά μόνο εννέα (9) και από αυτές καλύτερη ανακηρύχτηκε η ελληνική παραγωγή δίνοντας ορατότητα τόσο στη χώρα μας όσο και στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην οποία αναφέρεται η θεματική της. Η σειρά  παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στην Αγορά του Animasyros 2019 και έκτοτε πήρε τη δική της πορεία.

Η επιτυχία των νέων Ελληνίδων δημιουργών είναι μόνο μία παράμετρος της εξαιρετικά επιτυχημένης ελληνικής αποστολής, μία πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και την Enterprise Greece. Οι 25 ολοκληρωμένες ταινίες μικρού μήκους που χρηματοδοτήθηκαν από το ΥΠΠΟΑ και παρουσιάστηκαν σε ένα καλαίσθητο και λειτουργικό κατάλογο από το ΕΚΚ, ξεκινάνε μόλις τη φεστιβαλική τους διαδρομή.

Δείγμα εκτίμησης της διεθνούς κοινότητας στο ελληνικό ανιμέισον ήταν και η επιτυχημένη εκδήλωση για τις συμπαραγωγές που διοργάνωσε η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, η οποία με σύνθημα Greece Animated προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας του κοινού. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Γεώργιος Φιλιόπουλος και η Αντιπρόεδρος του ΕΚΚ, Ελένη Χανδρινού ενώ ο Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, Βασίλης Κ. Καραμητσάνης δήλωσε πως “η ελληνική παρουσία υπήρξε εντυπωσιακή στο Ανεσί σε μια εποχή σημαντικής ανόδου της εγχώριας παραγωγής και ορατότητας του ελληνικού ανιμέισον, στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης της μαρτυρίας της χώρας μας διεθνώς.”

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε ειδική ενότητα για την επανεκκίνηση των Ευρωπαικών βραβείων Ανιμέισον  – Emile Awards με στόχο η τελετή απονομής για το 2023 να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα!

Τέλος, η εκτίμηση στο ελληνικό animation φαίνεται και από τις τιμές που απολαμβάνουν προβεβλημένα στελέχη της κοινότητας: η Μαρία Ανεστοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Animasyros, συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ του Ανεσί ενώ η Αναστασία Δημητρά, Διαχειρίστρια της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος της Διεθνούς ASIFA.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της ASIFA Hellas: www.asifahellas.eu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *