Η ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην Very Special Arts Hellas) παρουσιάζει την Παρασκευή 8 Απριλίου (ώρα 18:30) το ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια).

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή, αποτελεί καρπό του ομώνυμου προγράμματος, που υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», που έχει ως στόχο την προβολή του έργου καλλιτεχνών με αναπηρία και την ισότιμη καλλιτεχνική συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέχθηκαν με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από αυτά. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου ήταν ένα συλλεκτικό λεύκωμα και μία έκθεση η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Σπάρτη στα αντίστοιχα μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει αυτό το πλούσιο ταξίδι μέσα από συνεντεύξεις με τους συντελεστές του προγράμματος και βαθαίνει τον διάλογο ανάμεσα στους εικαστικούς και τους λογοτέχνες, αυτή τη φορά με τη δια ζώσης συνάντηση και συζήτησή δύο ζευγαριών. Συγκεκριμένα, ο εικαστικός κ. Κωνσταντίνος Καταγάς με τον λογοτέχνη κ. Βασίλη Βασιλικό, καθώς και η γλύπτρια κ. Γεωργία Γερογιάννη με τον λογοτέχνη κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο συναντιούνται για πρώτη φορά από κοντά, συνομιλούν γύρω από την καλλιτεχνική τους συνάντηση μέσω του προγράμματος, το πώς εξέλαβαν ο ένας το έργο του άλλου και αναπτύσσουν τον διάλογό τους ελεύθερα, αποδεικνύοντας πως η τέχνη είναι δίαυλος επικοινωνίας.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.

Πληροφορίες:

Είσοδος δωρεάν
Προσβασιμότητα
Ο χώρος και η εκδήλωση είναι πλήρως προσβάσιμα.
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ελληνικοί Υπότιτλοι για άτομα κωφά και βαρήκοα (ΥΚΒ) και Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας-Color correction: Βαγγέλης Λαΐνας
Ηχοληψία: Θεόφιλος Μποτονάκης
Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Ρενέ Μόλχο, Παντελής Παντελόγλου, Neaniko Plano Subtitles
Ακουστική Περιγραφή: Liminal Access, Σενάριο ΑΠ: Κερασία Μιχαλοπούλου, Αφήγηση ΑΠ: Χρήστος Θάνος, Ηχογράφηση ΑΠ: Basement Productions
Συντονίστρια παραγωγής ντοκιμαντέρ: Μαριλένα Κουκούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *