«Όλοι Ερχόμαστε από Κάπου»

Πρεμιέρα ταινίας: 7 Δεκεμβρίου 2021 – 15:00

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του……’”Όλοι ερχόμαστε από κάπου” …. η κινηματογραφική δουλειά μιας συνεργασίας τεσσάρων επαγγελματικών θεατρικών συμπεριληπτικών ομάδων από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Τσεχία στο πλαίσιο του προγράμματος POWER (www.power-creative.eu) της Δημιουργικής Ευρώπης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια filmed performance για τη συμπερίληψη στην Τέχνη που καταργεί περιορισμούς, προκαταλήψεις και κοινωνικά στερεότυπα. Μια εξαιρετική προσέγγιση στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, ένα πρωτόγνωρο κινηματογραφικό εγχείρημα με εξ αποστάσεως συνεργασίας των συντελεστών, που μέσα από το φακό της αναπηρίας που τόσο συχνά αγνοούμε ή περιθωριοποιούμε προσεγγίζεται η φυσική τάση της μετανάστευσης για την επιβίωση του είδους.

H κινηματογραφική αυτή παράσταση αφηγείται μια ιστορία μετανάστευσης, την ιστορία ενός παιδιού και του γονιού του που αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους, τη χώρα τους. Ο γονιός προσπαθεί να εξηγήσει στο παιδί του τα αίτια και τις συνθήκες του διωγμού.

Μια κινηματογραφική παραγωγή από τέσσερις επαγγελματικές θεατρικές ομάδες ανάπηρων και μη ανάπηρων ηθοποιών,  του Nazareno Cooperative (Ιταλία), KCAT Arts Centre (Ιρλανδία), Studio Citadela (Τσεχία) και της ομάδας ΘΕΑΜΑ – Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία  (Ελλάδα) – οι οποίες συνεργάστηκαν για την παραγωγή, βασισμένη σε ένα θεατρικό έργο με θέμα τη μεταναστευτική κρίση. Το σενάριο βασίζεται σε συνεντεύξεις με πρόσφυγες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία και Τσεχία.  Ως θεατρική παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Τσεχία τον Ιανουάριο του 2020, και κατόπιν λόγω πανδημίας διαμορφώθηκε μια κινηματογραφική εκδοχή του θεατρικού έργου.

Η πρεμιέρα της ταινίας σε κινηματογραφική αίθουσα είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στις 15:00 ώρα Ελλάδας, (14:00 Central European Time CET) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48, 10435, Κεραμεικός) και θα είναι προσβάσιμη με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους CC (Closed Captions). Θα ακολουθήσουν ομιλίες των συντελεστών και συζήτηση με το κοινό και δημοσιογράφους με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα (ΕΝΓ).

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2130411546 -6939308409.

Η είσοδός σας στον χώρο προαπαιτεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (Covid-19) κι έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *