Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ σε συνεργασία με την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΥΔΡΑΣ παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρεμιέρα στον Κινηματογράφο Γαρδένια, το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 και ώρα 9.00 μ.μ., την ταινία Interdependence. Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, και της Πόλης του Μιλάνου.

Έντεκα κινηματογραφιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

A Sunny Day, του FAOUZI BENSAÏDI, Μαρόκο
Lac, του MAHAMAT-SALEH HAROUN, Τσαντ
Last Dance, του ÁSA HJÖRLEIFSDÓTTIR, Ισλανδία
Extraction: The Raft of the Medusa, της SALOME LAMAS, Πορτογαλία
Kingdom, της BETTINA OBERLI, Ελβετία
Megha’s Divorce, της NILA MADHAB PANDA, Ινδία
Qurut, του SHAHRBANOO SADAT, Αφγανιστάν
Olmo, του SILVIO SOLDINI, Ιταλία
Tuã Ingugu, της DANIELA THOMAS, Βραζιλία
Hungry Seagull, του LEON WANG, Κίνα
Ka Mua Ka Muri – Walking Backwards into the Future,
της KARIN WILLIAMS, Νέα Ζηλανδία

ΙΔΕΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Adelina von Fürstenberg

Η ταινία INTERDEPENDENCE (διάρκεια 1′ 38”) αποτελείται από έντεκα ιστορίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις πέντε ηπείρους κι αναδεικνύει τις αλληλένδετες σχέσεις μεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος που διαρκώς επιδεινώνονται απ’ την κλιματική αλλαγή σε πολλαπλές καταστάσεις.

Οι συμμετέχοντες κινηματογραφιστές, έχουν επιλεγεί τόσο για τις καθιερωμένες καλλιτεχνικές τους ιδιότητες, όσο και για την ισχυρή δέσμευσή τους για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της ART for The World*, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, του GAIL (Ινδία), του EFI/ITC/EU, του SESC Sao Paulo (Βραζιλία), του Fondazione Cariplo (Μιλάνο), του Fondazione Falck (Μιλάνο), του Café Lavazza, (Μιλάνο), μεταξύ άλλων. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η EBU/Eurovision.

Μετά την Παγκόσμια Πρεμιέρα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης (Οκτώβριος 2019), η ταινία INTERDEPENDENCE έχει προσκληθεί σε πλήθος Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, ειδικές εκδηλώσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, μουσεία και δημόσιους οργανισμούς και μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο μέσω των δημόσιων τηλεοράσεων, χάρη στη συνεργασία: TAL-Televisiòn America Latina, Vox Africa, ABU-Asian Boradcasting Union, καθώς και της Eurovision.

Την ταινία θα προλογίσουν η παραγωγός Adelina von Fürstenberg και ο σκηνοθέτης Θανάσης Ρεντζής. Ακολούθως, ο Δρ. των Γαιοεπιστημών στο University College, London, Μιχάλης Τσαμαδός, θα μιλήσει για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ ο αρχιτέκτων και εκλεγμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, με την Οικολογική Συμμαχία, Γιώργος Δημητρίου, θα συζητήσει με το κοινό για το σύνολο των οικολογικών ζητημάτων που ανακύπτουν σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

ART for The World, είναι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που συνδέεται με το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (UNDPI), που ιδρύθηκε από την Adelina von Fürstenberg, με έδρα την Γενεύη και την Ιταλία, με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών και ιδρυμάτων-εταίρων.

Περισσότερες πληροφορίες:  https://www.interdependencefilm.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.