Συντάκτης Σταύρος Γανωτής

Κυρίως λόγω των ψηφιακών και τηλεοπτικών μεταδόσεων, τα μέλη της Δυτικής Ένωσης Σεναριογράφων ΗΠΑ είδαν μέσα στην προηγούμενη χρονιά τα κέρδη τους να αυξάνουν σε 3,1% σε σχέση με πρόπερσι. Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια! Έπεσε πείνα πέρυσι εκεί στην Καλιφόρνια…

Μονάχα όσοι ασχολήθηκαν αποκλειστικά με την τηλεόραση και την ψηφιακή πλατφόρμα, είδαν αύξηση 3,2%, ενώ γενναιόδωρη ήταν κι αυτή των «πλούσιων» συναδέλφων τους, του σινεμά, που έφτασαν σε άνοδο 4%. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά η φετινή χρονιά λογικά δεν θα συνεχίσει το «σλάλομ» των χρημάτων. Όπως δηλώνει η επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της ένωσης, η Michelle Mulroney: «Παρουσιάζουμε την ετήσια οικονομική αναφορά της Ένωσης σε ταραχώδη περίοδο της βιομηχανίας και της χώρας». Και έγινε πιο συγκεκριμένη: «Η αναφορά, που καλύπτει το οικονομικό έτος μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020, αντανακλά την έναρξη, αλλά όχι την ολότητα της οικονομικής παρακμής λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η αναφορά της επόμενης περιόδου αναμφίβολα θα δώσει μια πιο πλήρη εικόνα των επιπτώσεων της πανδημίας πάνω στα οικονομικά της Ένωσης».

Αν συνυπολογίσουμε ότι τα περσινά κέρδη μόνο των τηλεοπτικών και ψηφιακών πλατφόρμων ανέβηκαν κατά 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια, όχι μονάχα οι σεναριογράφοι, αλλά κι όλη η βιομηχανία του κινηματογράφου για φέτος στηρίζεται σε… ψηφιακά πόδια.


⇓ Περισσότερα…


  • Σημαντική εξέλιξη στη δίκη με τον Johnny Depp

Η μαρτυρία της Amber Heard χθες κατά τη 12η ημέρα εκδίκασης της μήνυσης που υπέβαλε ο Johnny Depp εναντίον των εκδοτών της εφημερίδας The Sun για δυσφήμηση, βαραίνει την πλάστιγγα εναντίον του τόσο δημοφιλούς ηθοποιού. Όπως καταγγέλλει η πρώην σύζυγός του, ο Johnny Depp τη χτύπησε άσχημα με το κεφάλι τη νύχτα πριν εμφανιστεί στο σόου του James Corden του 2016, κι ενώ εκείνη γιόρταζε τα 30α της γενέθλια. Η Heard περιέγραψε το γεγονός ως «μία από τις χειρότερες και πιο βίαιες νύχτες στη σχέση μας», προσθέτοντας ότι τη χαστούκισε, την έσυρε από τα μαλλιά ανά το διαμέρισμα, κι όλα αυτά πριν δώσει το τελικό χτύπημα. Ο Depp συνεχίζει να αρνείται κάθε κατηγορία, κι εμείς αναμένουμε τελικά πορίσματα.


  • Το Netflix προγραμματίζει, κι εμείς ξηλωνόμαστε!

Πλέον αναμενόμενο το The Trial of the Chicago 7, αφού έχοντας στο καστ Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella, Kelvin Harrison Jr. και Michael Keaton μεταξύ άλλων, μονάχα για Όσκαρ το πας. Η ταινία μιλάει για τις περίφημες διαδηλώσεις που ακολούθησαν το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο το 1968, και εξελίχτηκαν βίαια. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε δίκη με την κατηγορία συνωμοσίας. Η ταινία, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Aaron Sorkin, προγραμματίστηκε από το Netlix για τις 16 Οκτωβρίου, και ακολούθησε ποστάρισμα στο twitter με τις πρώτες εικόνες…


  • Έφυγε από τη ζωή η Annie Ross

Η θρυλική τραγουδίστρια της τζαζ αλλά και ηθοποιός Annie Ross έφυγε χθες από τη ζωή στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Η 89χρονη ντίβα εμφανίστηκε από τα 14α της στο σινεμά, στο πλάι της Judy Garland, και συνολικά εμφανίστηκε σε 37 ταινίες. Ανάμεσα τους το Σούπερμαν ΙΙΙ, το Πέτα τη Μαμά από το Τρένο και το Στιγμιότυπα. Διασημότερη όμως έμελλε να μείνει με την ερμηνεία της το 1952 στο τραγούδι Twisted, που αργότερα ακούστηκε κι από τους Bette Midler, Joni Mitchell.


⇓ Το Trailer της ημέρας…


  • Sputnik του Egor Abramenko

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *