10 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου

Το 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα (est. 2005), εγκαινιάζει την Online εποχή.

Το ADAF, εξελίσσεται, γίνεται ακόμη πιο δημιουργικό και θα πραγματοποιηθεί και Online. Η νέα, ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα του ADAF ONLINE (online.adaf.gr), θα φιλοξενεί για δύο μήνες, καθημερινά, έργα καλλιτεχνών, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε όλους με ένα κλικ.

Το ADAF ONLINE, περιέχει έργα, τα οποία ο θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει on demand (στην διάθεση του κοινού από την αρχή του φεστιβάλ), αλλά και live streaming (έργα που θα προβάλλονται ζωντανά, σε καθορισμένες ημερομηνίες, τα περισσότερα εκ των οποίων, μετά την προβολή τους θα μένουν on demand στον ιστότοπο) ανάμεσα στα οποία και πολλές παγκόσμιες πρεμιέρες.

Ένα διαρκές ταξίδι ψηφιακής καλλιτεχνικής αναζήτησης, μια μεγάλη έκθεση από περισσότερους από 500 δημιουργούς, αλλά και συνεχόμενα events τα οποία θα πραγματοποιούνται live καθ΄όλη τη διάρκεια της online παρουσίας.

Το πρόγραμμα του ADAF 2020 είναι αποτέλεσμα επιλογής από περισσότερες από 5.500 καλλιτεχνικές προτάσεις που κατέθεσαν δημιουργοί προερχόμενοι από περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Video Art, Animation, VR (360ο videos), Performances, Web Art, Games, Digital Image, Ομιλίες, Εργαστήρια, ADAF Kids για παιδιά & γονείς, Φεστιβάλ του Κόσμου, καθώς και Installation complementary videos, θα προβληθούν στο ADAF ONLINE.

Για πρώτη χρονιά το ADAF παρουσιάζει τα δικά του βραβεία, τα ADAF AWARDS, συνδέοντας ακόμη περισσότερο καλλιτέχνες και κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει τα αγαπημένα του έργα και στις 10 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βραβευμένοι καλλιτέχνες.

Αξιοποιώντας τα αγαθά που μας παρέχει η τεχνολογία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανατροφοδοτούμε και ενώνουμε τους ανθρώπους μέσω μιας Online πλατφόρμας, γεμάτη τέχνη, τεχνολογία και επιστήμη! ADAF ONLINE, παρέχει την δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν τη μεγαλύτερη Technotribalism εμπειρία, με ασφάλεια.

Το μόνο που χρειάζεται για να γίνετε μέρος της ADAF ONLINE εμπειρίας, είναι να κάνετε subscribe στο: online.adaf.gr

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *