Η γη του Αζερόθ βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου, καθώς οι άνθρωποι κάτοικοι της αντιμετωπίζουν την εισβολή πολεμιστών όρκ, οι οποίοι εγκαταλείπουν το Ντράενορ, τη χώρα τους που πεθαίνει, για να βρουν μια άλλη. Καθώς η σκοτεινή πύλη ανοίγει για να ενώσει τους δύο αυτούς κόσμους, οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολική καταστροφή και οι ορκ με τον ολικό αφανισμό. Ο ηγέτης των ανθρώπων, ο Αντουίν Λόθαρ, και ο Ντουροτάν, ηγέτης των ορκ, βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, η οποία θα αποφασίσει για τη μοίρα των οικογενειών τους, των ανθρώπων τους και των χωρών τους.

Σκηνοθεσία:

Duncan Jones

Κύριοι Ρόλοι:

Travis Fimmel … Anduin Lothar

Paula Patton … Garona Halforcen

Ben Foster … Medivh

Dominic Cooper … βασιλιάς Llane Wrynn

Toby Kebbell … Durotan/Antonidas

Ben Schnetzer … Khadgar

Robert Kazinsky … Orgrim Doomhammer

Clancy Brown … Blackhand

Daniel Wu … Gul’dan

Ruth Negga … λαίδη Taria Wrynn

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Charles Leavitt, Duncan Jones

Παραγωγή: Stuart Fenegan, Alex Gartner, Jon Jashni, Charles Roven, Thomas Tull

Μουσική: Ramin Djawadi

Φωτογραφία: Simon Duggan

Μοντάζ: Paul Hirsch

Σκηνικά: Gavin Bocquet

Κοστούμια: Mayes C. Rubeo

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Warcraft

Ελληνικός Τίτλος: Warcraft: Η Σύγκρουση Δύο Κόσμων

Εναλλακτικός Τίτλος: Warcraft: The Beginning

Σεναριακή Πηγή

  • Βίντεο-γκέιμ (χαρακτήρες): Warcraft της Blizzard Entertainment.

Παραλειπόμενα

  • Βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βίντεο-γκέιμ. Η ταινία είχε ανακοινωθεί ως σχέδιο από τον Μάη του 2006 από τη Legendary Pictures, ενώ το 2008 ανακοινώθηκε ότι ήταν έτοιμο το σενάριο. Ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε προσωπικά να το σκηνοθετήσει ήταν ο Uwe Boll, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Sam Raimi. Colin Farrell και Johnny Depp έδειξαν ενδιαφέρον να παίξουν.
  • Παρότι η ταινία δεν πήγε καλά εισπρακτικά στις ΗΠΑ, στο εξωτερικό είχε πολύ υψηλές επιδόσεις, που έφτασαν σε σύνολο 433,7 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι έσωσαν εμπορικά την παρτίδα, αφού το μπάτζετ ήταν στα 160.
  • Η ταινία είναι τρισδιάστατη.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 28/8/2017

Αν το φιλμ του Duncan Jones δεν ήταν δέσμιο στο βιντεοπαιχνίδι από όπου προέρχεται, μάλλον θα είχαμε κάτι αρκετά καλύτερο. Κι αυτό επειδή τα πλάσματα που απαρτίζουν τον κόσμο του Warcraft είναι απίστευτα κιτς, ακόμα κι αν παραπέμπουν -μην πούμε κατακλέβουν- τους χαρακτήρες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αλλιώς, δεν θα είχαμε λόγο να πούμε όχι στο πλάσιμο ακόμα ενός νέου φανταστικού κόσμου που θα μας πρόσφερε δύο ξέγνοιαστες ώρες από ανάλαφρο block-buster, κάτι που εν μέρει καταφέρνει και το Warcraft. Προσφέρεται και σε όσους έχουν «πάθει στέρηση» από την απουσία του Άρχοντα, αφού μπορείτε να το εκλάβετε κι ως ένα πεδίο δράσης κάπου σε μια γωνιά της Μέσης Γης, άντε της… Ενδιάμεσης!

Βέβαια, είναι αδύνατον να αγνοήσεις και το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα του έργου. Δεν ξέρω αν φταίει η επίπεδη καταβολή του, αλλά η έννοια της ανάλυσης χαρακτήρων είναι τελείως άγνωστη εδώ, χειρότερα κι από κόμικ. Στην ουσία, απλά οι ήρωες περιφέρονται, ο καθένας με μια ετικέτα χαρακτήρα. Ούτε καν αυτός ο νέος για τον θεατή κόσμος δεν λαμβάνει κάποια ιστορικού τύπου ανάλυση, σαν να σπάρθηκε από το πουθενά. Όλα αυτά βοηθούν στη γρήγορη εξέλιξη της πλοκής, αλλά κανείς στην ουσία δεν θα ενδιαφερθεί αληθινά για τους ήρωες. Η αλήθεια είναι πως το φιλμ ξεχνιέται γρήγορα με το πέρας του, δεν έχει καν τη δράση που θα έμενε στη μνήμη, και ίσως αυτό του κοστίσει στο χτίσιμο μιας saga, στην οποία όπως θα καταλάβετε στο φινάλε, οι παραγωγοί έχουν επενδύσει.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.