Όταν ο Τζέιμς, ένας τυφλός άντρας, ανεξήγητα επανακτά την όραση του, παθιάζεται με την ιδέα να φτιάξει μια καλύτερη ζωή. Όμως, αυτά που αποκτά -καλύτερο σπίτι, καλύτερη δουλειά, όμορφα κοστούμια, πολυτελές αμάξι- αφήνουν λίγο χώρο σε αυτούς που μέχρι πριν ήταν μέρος της ζωής του, μιας απλής ζωής. Ο Τζέιμς έχει κυριαρχηθεί από τη φιλοδοξία του, και η σύζυγος του κι ο Μπομπ, ο καλύτερος του φίλος, φοβούνται ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Σκηνοθεσία:

Ido Fluk

Κύριοι Ρόλοι:

Dan Stevens … James

Malin Akerman … Sam

Kerry Bishe … Jessica

Oliver Platt … Bob

Skylar Gaertner … Jonah

Ekaterina Samsonov … Carla

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Ido Fluk, Sharon Mashihi

Παραγωγή: Claude Dal Farra, Lawrence Inglee, Matthew J. Malek, Oren Moverman, William L. Walton

Μουσική: Danny Bensi, Saunder Jurriaans

Φωτογραφία: Zack Galler

Μοντάζ: Phillip Kimsey

Σκηνικά: Gino Fortebuono

Κοστούμια: Carisa Kelly

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The Ticket

Ελληνικός Τίτλος: Το Εισιτήριο

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 23/7/2019

Μπερδεύει ο ισραηλινός Ίντο Φλουκ με αυτή την πρώτη αμερικανική δουλειά του. Κάνει μεν ένα σινεμά που μοιάζει να του ταιριάζει, καθαρά ανεξάρτητο, αλλά περισσότερο θέτει ερωτήματα, παρά προβάλλει συμπεράσματα. Και το πρόβλημα είναι ότι τα θέτει ως μέρος της πλοκής, που εντέλει επιλέγει να αφηγηθεί το κλασικό αφήγημα περί υλισμού με μάλλον συμβατούς τρόπους. Κακοπροαίρετο φυσικά δεν θα το αποκαλέσεις ποτέ, ιδίως επειδή έχει κάτω κείμενο, απλά αυτό δεν καταφέρνει να το κοινωνήσει σωστά και θα το αφήνει εν είδει μιας κρυμμένης παραβολής που θα μείνει ανολοκλήρωτη. Το φινάλε δεν θα σας εκπλήξει, παρότι ίσως θα ήθελε, μια και από κάποιο σημείο το φιλμ έχει αποκαλύψει την ολότητα του, και έχει σηματοδοτήσει το πού θα καταλήξει.

Οι ρυθμοί όμως είναι καλοί. Με ένα αργό και σταθερό βήμα, και με τις εκρήξεις εκεί και όσο πρέπει, ο Φλουκ δεν κινδυνεύει να χάσει τον θεατή που γνωρίζει από πριν ότι δεν θα δει ένα συνηθισμένο και φωτεινό χολιγουντιανό δράμα. Δεν θα μιλήσουμε για μεγάλες ερμηνείες, αλλά όλο το καστ είναι πιστό στο μουντό κλίμα που επιβάλει η σκηνοθεσία, και κανείς δεν κάνει παραφωνία. Γενικά, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φιλμ, που όμως ήθελε μεγαλύτερη μελέτη ως προς τη σεναριακή του δομή και ανάπτυξη του νοηματικού του ιστού, ώστε να γίνει αληθινά λειτουργικό.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

6 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *