Δύο ζευγάρια, θέλοντας να γιορτάσουν την επιτυχία της νέας εταιρίας τους, φεύγουν για ένα σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι. Αυτό όμως που ξεκινάει ως μια ιδανική απόδραση για τους τέσσερις φίλους, εξελίσσεται σε κάτι σκοτεινό, καθώς κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι μόνοι τους αρχίζει να τους διακατέχει και τους οδηγεί στα όρια της παράνοιας.

Σκηνοθεσία:

Dave Franco

Κύριοι Ρόλοι:

Dan Stevens … Charlie

Alison Brie … Michelle

Jeremy Allen White … Josh

Sheila Vand … Mina

Toby Huss … Taylor

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Dave Franco, Joe Swanberg

Στόρι: Dave Franco, Mike Demski, Joe Swanberg

Παραγωγή: Dave Franco, Elizabeth Haggard, Teddy Schwarzman, Ben Stillman, Christopher Storer, Joe Swanberg

Μουσική: Danny Bensi, Saunder Jurriaans

Φωτογραφία: Christian Sprenger

Μοντάζ: Kyle Reiter

Σκηνικά: Meredith Lippincott

Κοστούμια: Kameron Lennox

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Rental
  • Ελληνικός Τίτλος: Το Σαββατοκύριακο των Μυστικών

Παραλειπόμενα

  • Δημιουργικό ντεμπούτο του γνωστού ηθοποιού Dave Franco.
  • Λόγω της υγειονομικής κρίσης έκανε παγκόσμια πρεμιέρα σε καλιφορνέζικο Drive-In.
  • Στο πανδημικό box-office της αμερικανικής πρεμιέρας βρέθηκε στην πρώτη θέση. Την ίδια βδομάδα διατέθηκε σε video-on-demand, και πάλι ήταν στο νούμερο ένα των προτιμήσεων. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί μόνο μία φορά στο παρελθόν.
  • Ο Franco είχε δηλώσει πως εξαρχής υπήρχε στο μυαλό του η προοπτική ενός σίκουελ.

Κριτικός: Σπύρος Δούκας

Έκδοση Κειμένου: 5/8/2020

Ο Dave Franco στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο παραδίδει ένα κλασικό camp-slasher, τύπου «Παρασκευή και 13», εκμοντερνισμένο και προσαρμοσμένο στο σήμερα, παντρεύοντάς το με μια σύγχρονη ατμόσφαιρα τρόμου. Το σενάριό του, σε συνεργασία με τον Joe Swanberg, είναι λιτό και απέριττο, αλλά ταυτόχρονα, ίσως εσκεμμένα, απλοϊκό και προβλέψιμο, από τη στιγμή που εξυπηρετεί ένα είδος μάλλον ξεπερασμένο.

Τα καλοκαιρινά θέρετρα γίνονται ενοικιαζόμενο σπίτι στο Airbnb, και ο serial killer ένας μυστηριώδης μασκοφόρος τύπος που ως αόρατος κακός δαίμονας, δείχνει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του σπιτιού. Η παρουσία του τονίζεται σταδιακά μέσα από μικρά σημάδια. Έχοντας στήσει μια πλεκτάνη για να σπείρει τη διχόνοια εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των νεαρών χαρακτήρων, σταδιακά τα δύο ζευγάρια θα διασπαστούν καθώς αρχίζουν να αναδύονται παλιά μυστικά.

Όσα χάνει ο Franco από την έλλειψη ουσιαστικής έμπνευσης και τη μικρή φιλοδοξία του εγχειρήματος, τα κερδίζει με την ατμοσφαιρική σκηνοθετική του προσέγγιση, αλλά και μια τιμιότητα που αναγκαστικά παραδέχεσαι στο έργο. Δεν είναι επ’ ουδενί κάτι παραπάνω από αυτό που διαφαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά υπάρχει ένα μεράκι, μια ειλικρίνεια πίσω από την κατασκευή του. Αυτό είναι που καθιστά τη θέαση απολαυστική για κάποιον φαν του είδους, και ίσως αρκεί, μιας που το αποτέλεσμα είναι ένα ενδιαφέρον, άρτιο τεχνικά και σκηνοθετικά b-movie.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

18 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.