Ο Λέλαντ, ένας συνταξιοδοτημένος σερίφης με βίαιες εξάρσεις, και ο νεαρός αντικαταστάτης του, ο Γουάλας, ένας τύπος με σκοτεινό παρελθόν, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τους πολίτες της πόλης τους, και να ερευνήσουν την πηγή του εμπορίου όπλου από το Μεξικό, που αφήνει πολλούς νεκρούς πίσω και μια χαμένη τσάντα γεμάτη χρήματα. Τότε καταφθάνει στην πόλη ένας μυστηριώδης κι αδίστακτος εκτελεστής των καρτέλ, ο Άτικους, αναζητώντας τη χαμένη λεία, εξολοθρεύοντας συστηματικά όποιον μπαίνει στον δρόμο του. Όταν ανακαλύπτουν ότι η κοπέλα του σερίφη είναι στη λίστα του εκτελεστή, οι δύο άντρες του νόμου πρέπει να ξεχάσουν τις νόμιμες οδούς ώστε να έχουν μια ελπίδα επιτυχίας.

Σκηνοθεσία:

Gonzalo Lopez-Gallego

Κύριοι Ρόλοι:

Patrick Wilson … σερίφης Wallace Skolin

Lynn Collins … Marla

Ian McShane … σερίφης Leland Kilbaught

John Leguizamo … Atticus

Jim Belushi … Shepard ‘Shep’ Diaz

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Nils Lyew

Παραγωγή: Aaron L. Ginsburg, William Green, Andy Horwitz

Μουσική: Juan Navazo

Φωτογραφία: Jose David Montero

Μοντάζ: Gonzalo Lopez-Gallego

Σκηνικά: Adam Henderson

Κοστούμια: Kacie Seamons

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The Hollow Point

Ελληνικός Τίτλος: Το Νεκρό Σημείο

Παραλειπόμενα

  • Αρχικός Γουάλας ήταν ο Timothy Olyphant, αλλά δεν τα έβρισκε με το πρόγραμμα του.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Νίκος Ρέντζος

Έκδοση Κειμένου: 18/1/2017

Αν καταφέρνει κάτι ο ισπανός σκηνοθέτης Γκονζάλο Λόπεζ-Γκαγιέγκο με τις ταινίες του, τουλάχιστον τις τρεις που έχω δει, αυτό είναι να αδικεί τόσο το υλικό του, όσο και τον ίδιο, γιατί φαίνεται σαν δημιουργός να έχει ένα σχετικό όραμα. Το προηγούμενο φιλμ του, Open Grave, με απογοήτευσε, όμως το νέο του φιλμ, The Hollow Point, λειτουργεί αποτελεσματικά, κινούμενο στα όρια του γουέστερν, του αστυνομικού θρίλερ και του φιλμ νουάρ.

Το The Hollow Point είναι -κατά πάσα πιθανότητα- ένα φιλμ που θα δούμε κατευθείαν στην αγορά του DVD στη χώρα μας και θα περάσει γενικά απαρατήρητο από την πλειοψηφία. Αξίζει ωστόσο την προσοχή κάποιου που ενδιαφέρεται για τα πεσιμιστικά, αστυνομικά φιλμ που κρύβουν και λίγο νουάρ μέσα τους. Τοποθετημένο στον αμερικανικό Νότο, προβάλει την διαφορετική Αμερική που κατοικεί εκεί και ασχολείται με ήρωες ή αντιήρωες που δεν είναι ξεκάθαρα καλοί, αλλά μέσα τους υπάρχει έντονη η επίδραση της «σκοτεινής πλευράς», όπως θα έλεγε κι ένας φίλος του Star Wars. Δεν θα βρεις κάποιον με τον οποίο θα ταυτιστείς, αλλά θα βρεις χαρακτήρες που ακόμα κι αν δεν είναι, θέλουν να φέρονται σαν… καθίκια (όχι η κατάλληλη λέξη, αλλά το πιάσατε το υπονοούμενο). Πάτρικ Γουίλσον, Ίαν ΜακΣέιν, Τζον Λεγκουιζάμο και Τζιμ Μπελούσι σε πρώτους ρόλους και είναι όλοι τους πάρα πολύ καλοί. Ο Γουίλσον στον ρόλο του νέου σερίφη δεν είναι ακριβώς αυτός που εμπιστεύεται η πόλη του, ο ΜακΣέιν είναι ο παλιός που βοηθά τον νέο σερίφη, ο Μπελούσι είναι ένας ντόπιος επιχειρηματίας που φαίνεται να μπλέκεται με το καρτέλ, ενώ ο Λεγκουιζάμο είναι ο μόνος ξεκάθαρα κακός χαρακτήρας, ο εκτελεστής που στέλνει το καρτέλ στην πόλη.

Κάπου το σενάριο μας μπερδεύει, κάπου δεν πιάνουμε ακριβώς αυτά που θέλουν να πουν οι πρωταγωνιστές, αλλά υπάρχει μια ενδιαφέρουσα διαπλοκή χαρακτήρων, μια «ξερή» φωτογραφία, όπως τα εδάφη που διαδραματίζεται το φιλμ, καλές ερμηνείες και μια προσπάθεια στοχασμού πάνω στη θρησκεία, το καλό, το κακό και την ανθρώπινη φύση. Συνολικά, είναι ένα φιλμ που κρατά τον θεατή στη θέση του. Μια ταινία που θέλεις να δεις πώς θα εξελιχθεί και πώς τελικά θα ολοκληρωθεί αυτό το παράξενο μείγμα χαρακτήρων που έχεις μπροστά σου. Καλή ταινία που πετά κάτω από τα ραντάρ, καθώς δεν απευθύνεται σε μεγάλη μερίδα κοινού.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *