Όταν η ραδιοφωνική παραγωγός Έμα Λόιντ συμβουλεύει μέσα από την εκπομπή της μια ακροάτρια να χωρίσει με τον φίλο της, δεν της περνάει καν από το μυαλό τι θα επακολουθήσει. Ο παρατημένος φίλος της ακροάτριας βρίσκεται τώρα σε έξαλλη κατάσταση και σχεδιάζει την εκδίκησή του.

Σκηνοθεσία:

Griffin Dunne

Κύριοι Ρόλοι:

Uma Thurman … Δρ Emmeline ‘Emma’ Lloyd

Jeffrey Dean Morgan … Patrick Sullivan

Colin Firth … Richard Braxton

Sam Shepard … Wilder Lloyd

Isabella Rossellini … Greta Bollenbecker

Keir Dullea … Karl Bollenbecker

Kristina Klebe … Katerina Bollenbecker

Lindsay Sloane … Marcy

Sarita Choudhury … Sunny

Ajay Naidu … Deep

Michael Mosley … Declan

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mimi Hare, Clare Naylor, Bonnie Sikowitz

Παραγωγή: Jason Blum, Uma Thurman, Jennifer Todd, Suzanne Todd, Bob Yari

Μουσική: Andrea Guerra

Φωτογραφία: William Rexer

Μοντάζ: Suzy Elmiger

Σκηνικά: Mark Ricker

Κοστούμια: David C. Robinson

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Accidental Husband
  • Ελληνικός Τίτλος: Σύζυγος… Κατά Λάθος

Παραλειπόμενα

  • Στις ΗΠΑ βγήκε κατευθείαν για το Home Cinema, ακολουθώντας τη χρεωκοπία τμήματος της Yari Film Group που είχε αναλάβει τη διανομή.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 1/9/2008

Κάποια στιγμή είπα πως η Uma Thurman δεν τα καταφέρνει με το «βαρύ» δράμα, και δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω. Όμως, εδώ έχουμε κομεντί και η ξανθιά μούσα του Tarantino τα κατάφερε πάλι μια χαρά. Κανένα παράπονο κι από τους δύο άντρες που τη διεκδικούν και δεν τους δίνω καθόλου άδικο…

Ο Griffin Dunne έγινε στιγμιαία γνωστός στα τέλη των 1990 όταν σκηνοθέτησε δύο εμπορικές επιτυχίες με μεγάλους σταρ. Το Άσπονδοι Εραστές (1997) και το Μαγικά Φίλτρα (1998). Τίποτα δεν έκανε μετά από αυτά, χάνοντας και την ικανότητα να χειρίζεται επιδέξια τη «φόρμουλα». Έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτήν (και ως συνταγή) και ίσως γίνω κουραστικός, αλλά δεν μένει και τίποτα άλλο να πει κανείς και για αυτή την ταινία. Ίσως να προσθέσω ότι δεν συμβαίνει ούτε η παραμικρή σεναριακή έκπληξη, κι όλοι σας μπορείτε να παίξετε τον Νοστράδαμο για το τι θα συμβεί στην επόμενη σκηνή!

Εν ολίγης, τρεις όμορφοι στην όψη και ικανοί στην ερμηνεία πρωταγωνιστές παίζουν σε αυτή την ανούσια, χλιαρή και απόλυτα συνταγογραφημένη κομεντί. Μηδέν εκπλήξεις, απόλυτη προβλεψιμότητα και γενικά ένα σενάριο γραμμένο σε καφετέρια ή παγκάκι. Δεν θα σας χαλάσει όμως το όλο κλίμα, και σας έχω ικανούς να το παρακολουθείτε με ένα χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να σας αδικώ. Δείτε το, αλλά αν βαρεθείτε ή σας θυμίσει περίπου 1.425 άλλες κομεντί, μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.