Ένας αδιόρθωτος γλεντζές, ο Λάμπρος Κομνηνός, γνωρίζει μια χήρα, τη Ρένα, ιδιοκτήτρια ενός νυχτερινού κέντρου, το οποίο στα ενδότερά του διαθέτει κρυφή χαρτοπαικτική λέσχη. Αρχίζει να συχνάζει στη λέσχη, να παίζει χαρτιά, και στην αρχή, με κάποια βοήθεια από τη μεριά της Ρένας, να κερδίζει. Όταν όμως η τύχη δεν είναι με το μέρος του κι εκείνος αρχίζει να χάνει μεγάλα ποσά, καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα χαρτοκλεφτών. Η αντίδρασή του είναι άμεση, παίρνει μαθήματα από επαγγελματίες χαρτοκλέφτες, και εκδικείται τους αντιπάλους του.

Σκηνοθεσία:

Κώστας Καραγιάννης

Κύριοι Ρόλοι:

Λάμπρος Κωνσταντάρας … Λάμπρος Κομνηνός

Μάρω Κοντού … Ρένα Σκουλαρίκου

Νέλλη Γκίνη … Μαρίνα

Γιάννης Μαλούχος … Μεμάς Τάρταρος

Θάνος Μαρτίνος … Τζόνι Καραμαούνας

Δήμητρα Νομικού … γραμματέας

Τάκης Χαλάς … Μπάμπης ‘Πινέζας’

Γιάννης Ευδαίμων … αστυνομικός

Απόστολος Σουγκλάκος … Ηρακλής

Μίτση Κωνσταντάρα … η κυρία του ραντεβού

Τόλης Πολάτος … Μήτσος

Τώνης Γιακωβάκης … Δημήτρης Οικονομίδης

Λευτέρης Λουκαδής … Σώτος

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Δημήτρης Κωνσταντάρας, Λάμπρος Κωνσταντάρας

Παραγωγή: Κώστας Καραγιάννης, Αντώνης Καρατζόπουλος, Γεράσιμος Κανδύλης

Μουσική: Γιάννης Παπαβασιλείου

Φωτογραφία: Στέλιος Ραμάκης

Μοντάζ: Ηλίας Σγουρόπουλος

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μη αρκούντα στοιχεία.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Ο Λαμπρούκος Μπαλλαντέρ
  • Διεθνής Τίτλος: Lamproukos the Joker
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Ο Λαμπρούκος Μπαλαντέρ
  • Διεθνής Εναλλακτικός Τίτλος: Labroukos the Wild Card

Παραλειπόμενα

  • Έσχατη εμφάνιση στο κινηματογραφική πανί για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, έπειτα από μια πολύ μακρά κι ένδοξη καριέρα.
  • Επί των τίτλων, στο σενάριο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπογράφει ως Πάνος Τσίρος.
  • Συμμετέχει χορευτικά η Έρρικα Μπρόγιερ.
  • Με 85.098 εισιτήρια, ήρθε στη 16η θέση ανάμεσα σε 25 ελληνικές ταινίες της σαιζόν.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Η Νέλλη Γκίνη ερμηνεύει ζωντανά το Θα τη Βρούμε τη Λύση και το Φεύγεις, ενώ πλάι στη Μάρω Κοντού εμφανίζεται στο Έλα Κοντά μου και το Αχ Ουρανέ.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 27/5/2016

Δεν είναι τόσο ότι είναι πολύ γερασμένος ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, αλλά είναι ότι έχει γεράσει άσχημα η ελληνική κωμωδία της Χρυσής Εποχής. Τα πάντα γύρω είναι κιτς. Ο Κώστας Καραγιάννης αισθάνεται άνετα με όλη αυτή την κακογουστιά, αλλά αυτό κάνει ακόμα χειρότερη την ταινία. Ο Κωνσταντάρας συγκινεί με τη θέληση του να μοιάζει στον παλιό, καλό εαυτό του, ενώ η Μάρω Κοντού καταβάλει μάλλον μικρότερες προσπάθειες προς κάτι τέτοιο, παίζοντας χαλαρά κι ανιαρά. Γενικά, πιότερο θλίψη επιφέρει η ταινία στον θεατή, παρά νοσταλγία για τον παλιότερο Λαμπρούκο. Ήταν η εποχή που γινόταν ολοφάνερη η αναγκαιότητα προς μια στροφή του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου, ακόμα κι αν αυτή δεν δικαίωσε ποιοτικά τον θεατή. Κυριότερο τρίβια της ταινίας είναι φυσικά το γεγονός πως πρόκειται για την έσχατη ταινία του Λαμπρούκου, που λίγα χρόνια μετά έφυγε από τη ζωή, κάτι που δίνει στο φιλμ μια αναφορική ουσία ύπαρξης.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

8 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 Σχόλια

  1. Η ωραιότερη ταινία που έχω δει είναι η ωραιότερη και θέλω να σας πω και μία Ατάκα που μου αρέσει Μάρω Κοντού (Ρένα Σκουλαρίκου): Γιατί μου αφήνεις το χέρι Κράτα μου το χέρι (Που σε μία φάση έρχεται το βαρύ πυροβολικό ο πολυαγαπημένος κωμικός Λάμπρος Κωνσταντάρας και λέει) Λάμπρος Κωνσταντάρας (Λάμπρος Κομνηνός): δεν πληρώνω το λογαριασμό εδώ να καθίσεις μωρή μέχρι το πρωί να πλένεις πιάτα... Είμαι θαυμάστρια της ταινίας και των δύο καλλιτεχνών του μεγάλου Ελληνικού Κινηματογράφου που αυτοί οι ηθοποιοί του τότε δεν έχουν καμία σχέση με του σήμερα Τώρα οι ηθοποιοί Το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πως θα πάρουν τα χρήματά τους Άσε που για αυτούς τα χρήματα πάνε πακέτο με την αγάπη των θαυμαστών τους όσο τους θαυμάζεις πόσα λεφτά παίρνουν σε αντίθεση με τους παλιούς που ήξεραν να αφουγκράζονται τα συναισθήματά σου και όχι μόνο να σε βλέπουν ως επιβεβαίωση ενός εγωισμού που απαρτίζεται Μα φυσικά από τι άλλο από το χρήμα και όχι μόνο δηλαδή αλλά οι θαυμαστές των ηθοποιών σήμερα είναι καλή μόνο Οπότε το θυμούνται και μετά αφού πάρουν την αγάπη σου και τον θαυμασμό σου μην τους είδατε για αυτό όσοι από εσένα ξέρετε τι θα πει ποιότητα θαυμάστε τους ηθοποιούς του τότε και όχι του σήμερα.