
Κουράστηκα να σ’ Αποκτήσω
- Κουράστηκα να σ' Αποκτήσω
- Αρχόντισσα
- 1963
- Ελλάδα
- Ελληνικά
- Αισθηματική, Δραματική
- 08 Σεπτεμβρίου 1963
Με την επιστροφή τους στο νησί, ο νεαρός ναυτικός Γεράσιμος ζητά το χέρι της Μάρθας, της μονάκριβης κόρης του καπετάν Γιακουμή, αλλά ο καπετάνιος τού αρνείται καθώς επιθυμεί να της κάνει έναν πλούσιο γάμο. Ο Γεράσιμος φεύγει για την Αθήνα και η Μάρθα μαραζώνει μέχρι που πηγαίνει να τον βρει όταν ο πατέρας της καταστρέφεται οικονομικά και πεθαίνει σε δυστύχημα. Την επανένωση του ζευγαριού όμως εμποδίζει με ίντριγκες η πλούσια Ναταλία που θέλει τον Γεράσιμο δικό της.
Σκηνοθεσία:
Κύριοι Ρόλοι:
Μάρθα Βούρτση … Μάρθα Οικονόμου
Γιώργος Καμπανέλλης … Γεράσιμος
Τζαβαλάς Καρούσος … καπετάν Γιακουμής Οικονόμου
Έφη Οικονόμου … Ναταλία
Κώστας Πίτσιος … Αλέξανδρος Βουβουλίδης
Χριστόφορος Ζήκας … Θωμάς
Πόπη Δεληγιάννη … Αρετή
Γιώργος Νέζος … αμαξάς
Μάρω Ξενάκη … Ελένη
Νίκος Τσουκαλάς … καπετάν Στέφανος
Πέτρος Κυριακός … Παντελής
Ζωή Βουδούρη … σπιτονοικοκυρά
Μίλτος Κοντέας … φίλος της Ναταλίας
Τάνια Πανταζή … Πόπη
Κώστας Ανθής … καλεσμένος στο πάρτι
Πόλυ Πάνου … τραγουδίστρια
Γρηγόρης Μπιθικώτσης … τραγουδιστής
Βασίλης Τσιτσάνης … μπουζουξής
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Ερρίκος Θαλασσινός
Παραγωγή: Θανάσης Σπηλιώτης
Φωτογραφία: Θανάσης Σπηλιώτης
Μοντάζ: Γιώργος Τσαούλης

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μη αρκούντα στοιχεία.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: Κουράστηκα να σ’ Αποκτήσω
- Διεθνής Τίτλος: I Worked Hard to Have You
- Εναλλακτικός Τίτλος: Αρχόντισσα
Παραλειπόμενα
- Η μοναδική κόπια της ταινίας είναι βαρύτατα περικομμένη και διαρκεί 63 λεπτά έναντι των 90 που αναφέρουν οι σχετικές πηγές. Περιλαμβάνει δε μια σκηνή 7 λεπτών που προέρχεται από τη μεταγενέστερη ταινία “Διαζύγιο αλά Ελληνικά” με το τραγούδι “Σε Μισώ”, ένα κωμικό νούμερο με τον Τάσο Γιαννόπουλο και πλάνα χορού της Έφης Οικονόμου -που παίζει και στις δύο ταινίες- με τον Κώστα Ρηγόπουλο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ψηφιακή αποκατάσταση.
- Ξεκίνησε να προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο Ελλήσποντος στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου 1963, ενώ η προβολή της στην Αθήνα ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου.
- Αφίσες της εποχής διατείνονται πως πρόκειται για “μια αληθινή ιστορία βγαλμένη από το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη ‘Αρχόντισσα'”. Επίσης αναγράφεται η συμμετοχή της Ρίτας Σακελλαρίου στο τραγούδι, η οποία όμως δεν εντοπίζεται στην υπάρχουσα κόπια.
- Με 164.954 εισιτήρια, ήρθε στην 33η θέση ανάμεσα σε 92 ελληνικές ταινίες της σαιζόν.
Μουσικά Παραλειπόμενα
- Η Πόλυ Πάνου ερμηνεύει το τραγούδι “Κλαίω και σ’ Αναζητώ (Είμαι μια Δυστυχισμένη)”, η Μάρθα Βούρτση το “Αρχόντισσα” και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τα “Σατράπισσα (Αραμπάς Περνά)” και “Δεν Θέλω να Ξενιτευτείς” (στίχοι: Κώστας Μάνεσης). Όλα είναι του Βασίλη Τσιτσάνη.
- Το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη “Πολιορκία” με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ντύνει μια σκηνή της ταινίας.
