Δυο μεσήλικες, παντρεμένοι φίλοι παίρνουν από τις συζύγους τους διάλειμμα μιας εβδομάδας από τους γάμους τους. Ο αρχικός τους όμως ενθουσιασμός για μια εβδομάδα γεμάτη αλκοόλ, γυναίκες και μουσική, γρήγορα θα εξανεμιστεί, όταν θα συνειδητοποιήσουν ότι τα χρόνια έχουν περάσει και πως δεν έχουν πλέον πέραση, αλλά ούτε και τις αντοχές που είχαν πριν παντρευτούν.

Σκηνοθεσία:

Bobby Farrelly

Peter Farrelly

Κύριοι Ρόλοι:

Owen Wilson … Richard ‘Rick’ Mills

Jason Sudeikis … Fred Searing

Jenna Fischer … Maggie Mills

Christina Applegate … Grace Searing

Joy Behar … Δρ Lucille ‘Lucy’ Gilbert

Nicky Whelan … Leigh

Bruce Thomas … Rick Coleman

Alexandra Daddario … Paige

Alyssa Milano … Mandy Bohac

Richard Jenkins … Coakley

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Pete Jones, Peter Farrelly, Bobby Farrelly, Kevin Barnett

Στόρι: Pete Jones

Παραγωγή: Mark Charpentier, Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Bradley Thomas, Charles B. Wessler

Φωτογραφία: Matthew F. Leonetti

Μοντάζ: Sam Seig

Σκηνικά: Arlan Jay Vetter

Κοστούμια: Denise Wingate

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Hall Pass
  • Ελληνικός Τίτλος: Εργένηδες για μια Εβδομάδα

Παραλειπόμενα

  • Η Amanda Bynes ήταν η αρχική Πέιτζ, αλλά αντικαταστάθηκε κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει το γύρισμα. Αργότερα, η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι έφυγε για λόγους υγείας.
  • Ο Armie Hammer συμμετείχε σε έναν μικρό ρόλο, αλλά κόπηκε στο μοντάζ.
  • Αρχικά η ταινία άνηκε στην 20th Century Fox. Μόλις όμως πήραν οι αδελφοί Farrelly τη σκηνοθεσία και τα δικαιώματα του σεναρίου, πήγαν την ταινία στη New Line Cinema και τη Warner Bros.
  • Το extended cut για το Home Cinema διαρκεί 111 λεπτά.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 8/3/2011

Οι αδελφοί Farrelly μοιάζει να έχουν μπει σε μια συντηρητική ρότα που δεν συμβαδίζει με τις αναζητήσεις των πρώτων ταινιών τους. Όταν λέμε «αναζητήσεις», δεν μιλάμε για τίποτα περισσότερο από τρέλα, κι αυτή βγαίνει με το στανιό από την τελευταία τους ταινία. Φυσικά και θα δείτε ακατάλληλα στιγμιότυπα, το σήμα κατατεθέν των δύο αδελφών, αλλά υστερούν κατά πολύ στο να μεταδώσουν κέφι στις ώριμες ηλικίες όπου και απευθύνονται. Περισσότερο είναι σαν να λένε «μην το δοκιμάσετε», παρά «ρίχτε το έξω». Οι ήρωες κάνουν μια βόλτα πέρα από τα όρια, για να καταλήξουν, κάτι το πλέον κλισέ, εκεί που ξεκίνησαν. Στην ασφάλεια του σπιτιού τους.

Μη με παρεξηγείτε. Κι εγώ συμφωνώ με τα περί ασφάλειας του σπιτιού, θέμα άποψης ουσιαστικά, αλλά εδώ έχουμε κωμωδία με ξέφρενη επικάλυψη. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει ένας καλός ρυθμός. Υπάρχουν στιγμές που θα γελάσετε, αλλά ενδιάμεσα κινδυνεύετε να βαρεθείτε. Υπάρχουν τα «υπερβολικά» αστεία που προκαλούν λίγο κέφι και τα «κλασικά» που γελάνε ελάχιστοι. Το κακό, βέβαια, έχει ξεκινήσει από την επιλογή των δύο πρωταγωνιστών. Ο Owen Wilson είναι, ορθά-κοφτά, κακός, κι ο Jason Sudeikis τόσο αδιάφορος που καταντάει κουραστικός. Αδιάφορες και οι θηλυκές συμμετοχές, με την Jenna Fischer να παίζει αυτόνομα σε οικογενειακό sitcom κι όχι σε κωμωδία. Κάποτε έτρεχε κάτι με τη Μαίρη, αλλά τώρα η Μαίρη παντρεύτηκε!

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

16 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *