Ο ντετέκτιβ Σκοτ Γκάλμπαν προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία του συναδέλφου του, Κάλεν, που έλαβε χώρα στο υπόγειο μετρό. Στην πορεία των ερευνών του, ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Κάλεν ήταν αναμεμειγμένος με διακίνηση ναρκωτικών και τη διαφθορά στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος. Η γυναίκα του Κάλεν προσπαθεί να τον πείσει να σταματήσει τις έρευνες, φοβούμενη ότι τα στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια, θα σπιλώσουν το όνομα του συζύγου της. Ανακρίνοντας τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα στην υπόθεση, μια κοπέλα την Ισαμπέλ ντε λα Κρουζ, αυτή του αποκαλύπτει ότι βιώνει παράξενα οράματα που συνέβησαν στο παρελθόν, μετά τη δολοφονία. Αυτό το παρελθόν μπορεί απλά να τον οδηγήσει στην αλήθεια.

Σκηνοθεσία:

Gee Malik Linton

Κύριοι Ρόλοι:

Ana de Armas … Isabel De La Cruz

Keanu Reeves … ντετέκτιβ Scott Galban

Christopher McDonald … αστυνόμος Galway

Big Daddy Kane … Jonathan ‘Black’ Jones

Mira Sorvino … Janine Cullen

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Gee Malik Linton

Παραγωγή: Robin Gurland, Gee Malik Linton, Keanu Reeves

Μουσική: Carlos Jose Alvarez

Φωτογραφία: Trevor Forrest

Μοντάζ: Melody London

Σκηνικά: Tania Bijlani

Κοστούμια: Amela Baksic

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Exposed

Ελληνικός Τίτλος: Αυτόπτης Μάρτυρας

Εναλλακτικός Τίτλος: Wisdom

Εναλλακτικός Τίτλος: Daughter of God

Παραλειπόμενα

  • Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Gee Malik Linton έβγαλε το όνομα του από τους τίτλους (υπογράφει ως Declan Dale), καθώς ήθελε η ταινία του να είναι ένα δίγλωσσο (αγγλικά, ισπανικά) κοινωνικό δράμα για τη βία προς γυναίκες και παιδιά. Οι παραγωγοί όμως το μετέτρεψαν σε ένα τυπικό αστυνομικό θρίλερ. Το όραμα του σκηνοθέτη δεν έμεινε ανεκπλήρωτο, καθώς βγήκε μια άλλη εκδοχή (director’s cut) με μοντάζ του Herve de Luze.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 8/11/2016

Ο Κιάνου Ριβς μοιάζει με έναν ηθοποιό που απαξιοί να αλλάξει ρότα, ακόμα κι αν οι επιλογές του και οι συνθήκες το απαιτούν. Στην προκειμένη περίπτωση, μια και η επιλογή του δεν συνοδεύονταν εξαρχής από τους καλύτερους οιωνούς, είναι κρίμα να τον βλέπεις να παίζει στον «αυτόματο πιλότο» τον μόνο χαρακτήρα που παίζει μια ζωή σε αντίστοιχες αστυνομικού τύπου ταινίες. Πανέμορφη δίπλα του η νεαρή Άνα ντε Άρμας, αλλά αυτή της η ιδιότητα δεν θα ήταν δυνατό να αρκούσε να σωθεί μια ταινία με τόσο χαμηλές αξιώσεις. Οι αρχικές προσδοκίες εξαντλούν το όποιο όραμα μπορεί να είχε ένας σκηνοθέτης-σεναριογράφος όπως ο Τζι Μάλικ Λίντον, που διάγει μονίμως σε αεργία. Πριν φτάσουμε στα μισά, όλα έχουν ήδη γίνει βαρετά και προβλέψιμα, και δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο στο στόρι ή το καστ που να βάλλεται να αντιστρέψει τα πράγματα. Δικαίως, η ταινία ατύχησε σε όλους τους τομείς, εμπορικούς και κριτικούς.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.