Ο νεαρός Σόγιερ ανακαλύπτει ένα τραυματισμένο δελφίνι, το μεταφέρει για ανάρρωση σε ένα νοσοκομείο ζώων και του δίνει το όνομα Γουίντερ. Δυστυχώς, για να σωθεί η Γουίντερ αναγκάζονται να της αφαιρέσουν την ουρά χωρίς την οποία δεν μπορεί να επιβιώσει. Όμως, χάρις στην αφοσίωση του Σόγιερ, τη γνώση ενός βιολόγου θαλάσσιων ειδών και την ανεκτίμητη εξυπνάδα ενός γιατρού προσθετικής, ο οποίος ανέλαβε να δημιουργήσει μια νέα ουρά, η Γουίντερ μπορεί να κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της.

Σκηνοθεσία:

Charles Martin Smith

Κύριοι Ρόλοι:

Nathan Gamble … Sawyer Nelson

Harry Connick Jr. … Δρ Clay Haskett

Ashley Judd … Lorraine Nelson

Kris Kristofferson … Reed Haskett

Morgan Freeman … Δρ Cameron McCarthy

Cozi Zuehlsdorff … Hazel Haskett

Austin Stowell … Kyle Connellan

Frances Sternhagen … Gloria Forrest

Kim Ostrenko … Alyce Connellan

Jim Fitzpatrick … Max Connellan

Ray McKinnon … Κος Doyle

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Karen Janszen, Noam Dromi

Παραγωγή: Richard Ingber, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove

Μουσική: Mark Isham

Φωτογραφία: Karl Walter Lindenlaub

Μοντάζ: Harvey Rosenstock

Σκηνικά: Michael Corenblith

Κοστούμια: Hope Hanafin

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Dolphin Tale
  • Ελληνικός Τίτλος: Dolphin Tale

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Παραλειπόμενα

  • Η Winter “ερμηνεύει” τον εαυτό της, μια και ήταν η έμπνευση του σεναρίου της ταινίας (με πολλές όμως διαφορές σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα). Το Clearwater Marine Aquarium της Φλόριντα που βλέπουμε στο φιλμ, ήταν και το αληθινό της σπίτι μετά τη διάσωση της το 2005.
  • Ο Justin Sherbert, εξπέρ στα θαλάσσια θηλαστικά και υπεύθυνος για όσα αφορούν αυτά στις ταινίες Free Willy, αρνήθηκε να βοηθήσει εδώ την παραγωγή, που έγινε έτσι η μόνη σύγχρονη με θαλάσσια θηλαστικά δίχως τη συμμετοχή του.
  • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.
  • Με κόστος 37 εκατομμύρια δολάρια, οι εισπράξεις των 95,7 ήταν αρκετές για να υπάρξει και σίκουελ.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 22/12/2016

Δεν έκρυψαν ιδιαίτερα οι άνθρωποι της Warner ότι γλυκάθηκαν με την επιτυχία του «Free Willy» και ήθελαν κάτι το σχεδόν πανομοιότυπο. Το ότι πόνταραν τυφλά σε αυτό, φανερώνει και το αρκετά μεγάλο μπάτζετ που διέθεσαν. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η ταινία του γνωστού μόνο ως ηθοποιού Τσαρλς Μάρτιν Σμιθ δεν υστερεί καθόλου από τις ταινίες του franchise με τη διάσημη όρκα. Κι ενώ η εμπορική επιτυχία ήρθε, δεν ήταν τόσο μεγάλη (μόνο στις ΗΠΑ δούλεψε), ίσως επειδή λείπει εδώ συγκριτικά το μεγαλόπνοο που θα έδινε μια ώθηση πέρα της εξυπακουόμενης συμπάθειας μας προς το υπέροχο θαλάσσιο θηλαστικό (ενώ δεν βοήθησε σίγουρα η φανερή παραπομπή στον Γουίλι). Ως πλοκή και ως χτίσιμο χαρακτήρων, κάτι το καινούργιο δεν θα δείτε. Αλλά ως συνολικό καστ, τα πράγματα λειτουργούν ρολόι κι εντός ελεγχόμενων κινηματογραφικών ρυθμών, από τον μικρότερο σε ηλικία Νέιθαν Γκαμπλ έως τον γηραιότερο και εμπειρότερο όλων, τον Μόργκαν Φρίμαν.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

17 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *