Ο Κάιλ Κίνγκσαν τα έχει όλα: είναι όμορφος, έξυπνος και πλούσιος, προσόντα όμως που συνοδεύονται από έναν κακό κι αλαζονικό χαρακτήρα. Όταν βάζει στο στόχαστρό του ένα γκόθικ κορίτσι, εκείνη τον εκδικείται με ένα ξόρκι που τον μεταμορφώνει σε ένα αγνώριστο κι απωθητικό πλάσμα. Ο μόνος τρόπος για να λυθεί η κατάρα και να γίνει ο Κάιλ όπως ήταν, είναι να γνωρίσει κάποια που θα τον αγαπήσει με τη νέα του μορφή, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ακατόρθωτο. Για να το καταφέρει αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεράσει τον επιφανειακό του χαρακτήρα και να έρθει κοντά σε μια απλή κοπέλα, η οποία εκτιμά όλα όσα ο Κάιλ μέχρι τώρα προσπερνούσε με αδιαφορία.
Σκηνοθεσία:
Daniel Barnz
Κύριοι Ρόλοι:
Alex Pettyfer … Kyle Kingson
Vanessa Hudgens … Lindy Taylor
Mary-Kate Olsen … Kendra Hilferty
Neil Patrick Harris … Will Fratalli
LisaGay Hamilton … Zola Davies
Peter Krause … Rob Kingson
Dakota Johnson … Sloan Hagen
Erik Knudsen … Trey Madison
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Daniel Barnz
Παραγωγή: Susan Cartsonis
Μουσική: Marcelo Zarvos
Φωτογραφία: Mandy Walker
Μοντάζ: Thomas J. Nordberg
Σκηνικά: Rusty Smith
Κοστούμια: Suttirat Anne Larlarb
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: Beastly
- Ελληνικός Τίτλος: Beastly
Σεναριακή Πηγή
- Μυθιστόρημα: Beastly της Alex Flinn.
Παραλειπόμενα
- Στο βιβλίο, το “τέρας” έχει χαυλιόδοντες και τρίχωμα, πιο κοντά στη λογική της επιρροής του, το Η Πεντάμορφη και το Τέρας.
- Μετά από αυτή την ταινία, η Mary-Kate Olsen αποσύρθηκε από την υποκριτική. Τον συγκεκριμένο ρόλο τον πήρε όταν τον αρνήθηκε η Lindsay Lohan.
- Οι παραγωγοί είχαν εξαρχής ανακοινώσει πως αναζητούσαν έναν νεαρό ηθοποιό με το χάρισμα του Robert Pattinson για τον ρόλο του Κάιλ. Υπό συζήτηση έμεινε η περίπτωση του Zac Efron.
- Το όνομα της Regina King υπήρχε στα προωθητικά υλικά (στον ρόλο της Letisha), αλλά όχι στην ταινία, μια και είχε κοπεί στο μοντάζ η συμμετοχή της ολότελα.
Κριτικός: Σταύρος Γανωτής
Έκδοση Κειμένου: 27/6/2011
Οι προσδοκίες των παραγωγών ήταν μεγάλες, και δεν έκρυψαν ποτέ ότι ήθελαν ένα νέο «Twilight». Το παραμύθι της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» φάνταζε ιδανικό για να αγγίξει τις θηλυκές, νεανικές χορδές και το μόνο που έμενε ήταν η εκτέλεση. Αυτοί με το μισογεμάτο ποτήρι θα δουν μια μετριότητα, όσο για αυτούς με το μισοάδειο, δεν θα αντέξουν πέρα από το πρώτο μισάωρο. Η αλήθεια συνήθως κινείται στη μέση, αλλά στην περίπτωση αυτή, θα πάμε με τους δεύτερους… Ένα εμπορικό χάλι και μισό, που καθόλου τυχαία άφησε αδιάφορους ακόμα και τους Αμερικανούς.
Βασικά, το σενάριο είναι ένας αχταρμάς που δεν σε βοηθάει ούτε να ερωτευτείς, ούτε να αισθανθείς κάποια αγωνία. Αυτό θα το απάλαιναν οι ερμηνείες ή οι χαρακτήρες, αλλά εκεί τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Οι χαρακτήρες είναι λουστραρισμένοι, τελείως επίπεδοι, η κοπέλα έχει «δραπετεύσει» από το «High School Musical» (κυριολεκτικά!), και ο Alex Pettyfer είναι μεταμορφωμένος προς το αρνητικό από το «I Am Number Four». Αν, πάλι, επιμένετε να το συμπεριλάβετε στην ψυχαγωγία σας, ετοιμαστείτε να το δείτε στην πραγματική του διάσταση που είναι… η κωμωδία. Από τη στιγμή που γίνεται η μεταμόρφωση του ήρωα, μονάχα με γέλιο μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε αυτά που θα δείτε.
Βαθμολογία: