Η Μπριζίτ είναι η ηθοποιός που θα ερμηνεύσει την Μπάρμπαρα, και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα. Εργάζεται πάνω στον χαρακτήρα της, τη φωνή, τα τραγούδια, τις παρτιτούρες, τις χειρονομίες, τη μάθηση του σεναρίου. Όλα πηγαίνουν καλά και ο χαρακτήρας αναπτύσσεται μέσα της. Την καταλαμβάνει. Ο Ιβ, ο σκηνοθέτης, εργάζεται επίσης, τόσο με τις επαφές, όσο και με το αρχείο, τη μουσική. Μοιάζει να αντλεί έμπνευση από αυτήν. Αλλά από ποια, για την ακρίβεια; Την Μπριζίτ ή την Μπάρμπαρα;

Σκηνοθεσία:

Mathieu Amalric

Κύριοι Ρόλοι:

Jeanne Balibar … Brigitte/Barbara

Mathieu Amalric … Yves Zand

Vincent Peirani … Roland Romanelli

Aurore Clement … Esther

Gregoire Colin … Charley Marouani

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mathieu Amalric, Philippe Di Folco

Παραγωγή: Patrick Godeau

Φωτογραφία: Christophe Beaucarne

Μοντάζ: Francois Gedigier

Σκηνικά: Laurent Baude

Κοστούμια: Pascaline Chavanne

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Barbara
  • Ελληνικός Τίτλος: Barbara

Κύριες Διακρίσεις

  • Βραβείο ποίησης στο σινεμά, για το τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του φεστιβάλ Κανών.
  • Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου (Jeanne Balibar) και ήχου στα Cesar. Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, μοντάζ, σκηνικά και κοστούμια.

Παραλειπόμενα

  • Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε το 2007, όταν ο Mathieu Amalric βρέθηκε σε δείπνο με τους φίλους του, Renaud Legrand και Pierre Leon, οι οποίο σκέφτονταν να κάνουν τη βιογραφία της τραγουδίστριας Barbara. Στο δείπνο παραβρίσκονταν και η Jeanne Balibar, πρώην σύζυγος του σκηνοθέτη μέχρι το 2003, που προορίζονταν για τον κεντρικό ρόλο. Το σχέδιο εκείνο δεν προχώρησε ποτέ, αλλά έμελλε να επανενώσει καλλιτεχνικά το ζευγάρι, κι ενώ ο Amalric είχε βρει αστεία την ιδέα για μια τέτοια ταινία, μη γνωρίζοντας τίποτα για την τραγουδίστρια. Μόνο όταν εμπνεύστηκε να το δει ως “ταινία μέσα στην ταινία” το έβαλε μπρος.
  • Στα τελευταία στάδια της παραγωγής, ο Mathieu Amalric σκηνοθετούσε την ταινία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τις νύχτες έπρεπε να βρίσκεται στα γυρίσματα του Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου.

Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.