Η ιστορία δύο ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους, παρά τους ίδιους τους τους εαυτούς. Δεν έχουν ρίζες, δεν έχουν ένα μέρος που να αποκαλούν σπίτι. Συναντιόνται τυχαία στην οροφή ενός παριζιάνικου ξενοδοχείου, κι αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον με την πρώτη ματιά. Ο Φαούστο είναι Ιταλός αλλά μένει στη Γαλλία, εργάζεται ως σερβιτόρος σε μεγάλο ξενοδοχείο. Η Ναντίν είναι μια νεαρή Γαλλίδα, ευαίσθητη και αποφασισμένη. Πολλά όμως είναι τα εμπόδια και οι εκπλήξεις που έρχονται για τους δύο αυτούς εραστές.

Σκηνοθεσία:

Claudio Cupellini

Κύριοι Ρόλοι:

Elio Germano … Fausto

Astrid Berges-Frisbey … Nadine

Valerio Binasco … Sandro

Elena Radonicich … Francesca

Antoine Oppenheim … Nicolas

Roschdy Zem … Benoit

Xavier Lemaitre … διευθυντής ξενοδοχείου

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Claudio Cupellini, Filippo Gravino, Guido Iuculano

Στόρι: Claudio Cupellini

Παραγωγή: Marco Cohen, Fabrizio Donvito, Benedetto Habib, Xavier Rigault, Marc-Antoine Robert

Μουσική: Pasquale Catalano

Φωτογραφία: Gergely Poharnok

Μοντάζ: Giuseppe Trepiccione

Σκηνικά: Paki Meduri

Κοστούμια: Mariano Tufano

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Alaska
  • Ελληνικός Τίτλος: Storia d’Amore

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για πρώτο γυναικείο ρόλο (Astrid Berges-Frisbey) και δεύτερο αντρικό ρόλο (Valerio Binasco) στα David di Donatello.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 3/6/2017

Μια ταινία που δεν αποτυπώνεται εύκολα στο συνειδητό, αλλά είναι ικανή να σας κάνει να ανατρέχετε σε αυτήν υποσυνείδητα. Ο πετυχημένος στη χώρα του ιταλός Κλαούντιο Κουπελίνι κινηματογραφεί με αόριστο και απλούστατο τρόπο ένα μελόδραμα, κινδυνεύοντας να σε κάνει ακόμα και να κοιμηθείς. Αλλά επειδή γνωρίζει εκ των προτέρων ότι το δράμα του δεν είναι ακόμα μία τυπική ιστορία αγάπης, στηρίζεται στις σεναριακές μεταλλαγές, στα μικρά και μεγάλα γεγονότα, αφήνοντας γενικά την πλοκή να μιλήσει αυτούσια. Μια σκηνοθετική λιτότητα σε ένα είδος που μονάχα παλιά την άντεχε, αλλά ταυτόχρονα ένα κερδισμένο στοίχημα από τη στιγμή που υπάρχει τόσο καλό γραφικό υλικό. Βέβαια, όλο αυτό λειτουργεί σεκάνς με τη σεκάνς, με κάποιες να είναι απλά στρωτές και κάποιες να μπαίνουν στη διαδικασία να χαραχτούν στη μνήμη.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *