Σε μια πρόχειρη κλινική μέσα σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων στη Δυτική Όχθη, η Κλοέ, μια νεαρή μαιευτήρας από το Κεμπέκ, φροντίζει έγκυες γυναίκες υπό την εποπτεία του Μισέλ, ενός γιατρού από τη Γαλλία. Μεταξύ των σημείων ελέγχου και του διαχωριστικού τείχους, η Κλοέ συναντά τον πόλεμο κι όσα εκείνος φέρει… Τη Ραντ, για την οποία η Κλοέ έχει αναπτύξει μια βαθιά αγάπη. Τον Φαιζάλ, τον μεγαλύτερο αδερφό της Ραντ, τον Σαφί, τον μικρότερο της οικογένειας, ένα παιδάκι που ονειρεύεται να πετάξει πέρα από τα σύνορα, και την Άβα, μία νεαρή στρατιωτίνα, γειτόνισσα της Κλοέ, από το Ισραήλ. Η γνωριμία αυτή και η επαφή της Κλοέ με αυτά τα άτομα, την οδηγεί σε μια περιπέτεια. Μια περιπέτεια όπου χάνει το σημείο αναφοράς της, τις ρίζες της, και πέφτει. Κάποια ταξίδια φέρνουν ανατροπές, φέρνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή μας και καταστρέφουν όλες τις σταθερές μας. Για την Κλοέ, το «Inch’Allah» είναι ένα από αυτά τα ταξίδια.

Σκηνοθεσία:

Anais Barbeau-Lavalette

Κύριοι Ρόλοι:

Evelyne Brochu … Chloe

Sabrina Ouazani … Rand

Sivan Levy … Ava

Hammoudeh Alkarmi … Safi

Yousef ‘Joe’ Sweid … Faysal

Carlo Brandt … Michael

Ahmad Massad … Imad

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Anais Barbeau-Lavalette

Παραγωγή: Luc Dery, Kim McCraw

Μουσική: Levon Minassian

Φωτογραφία: Philippe Lavalette

Μοντάζ: Sophie Leblond

Σκηνικά: Andre-Line Beauparlant

Κοστούμια: Sophie Lefebvre

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Inch’Allah
  • Ελληνικός Τίτλος: Ανάμεσα…

Κύριες Διακρίσεις

  • Βραβείο οικουμενικής επιτροπής και FIPRESCI για το τμήμα Πανοράματος του φεστιβάλ Βερολίνου.
  • Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, πρώτο γυναικείο ρόλο (Evelyne Brochu), δεύτερο γυναικείο ρόλο (Sabrina Ouazani), φωτογραφία και μοντάζ στα εθνικά βραβεία του Καναδά.

Παραλειπόμενα

  • Αρχικά οι παραγωγοί ήταν διστακτικοί στο να αναλάβουν ένα ακόμα σχέδιο με επίκεντρο την ταραχή στη Μέση Ανατολή, μετά από το Μέσα από τις Φλόγες (2010). Είδαν όμως ότι το θέμα έπρεπε να αναδειχτεί, με την Kim McCraw να ταξιδεύει προσωπικά στην Ιορδανία για να βρίσκεται κοντά στους χώρους γυρισμάτων.
  • Συγκαταλέχτηκε σε μια λίστα ταινιών ανάμεσα στο 2010 και το 2012, όπου η επονομαζόμενη Σχολή του Κεμπέκ άφησε τα εσωτερικά θέματα επί του Καναδά, κι αναπτύχθηκε σε παγκόσμιες ανησυχίες, δίνοντας το παρόν στο “παγκόσμιο χωριό”.

Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.