Η Ρόσλιν παίρνει διαζύγιο από τον Ρέι στο Ρίνο και παντρεύεται τον χήρο Γκουίντο. Αυτός τη συστήνει στον καουμπόι Γκέι, και οι δυο τους ερωτεύονται. Όταν όμως η Ρόσλιν μαθαίνει ότι ο Γκουίντο, ο Γκέι κι ένας ακόμα συνέταιρος θα μετατρέψουν άγρια άλογα σε σκυλοτροφή, δεν θα κάτσει να το αποδεχτεί.

Σκηνοθεσία:

John Huston

Κύριοι Ρόλοι:

Clark Gable … Gay Langland

Marilyn Monroe … Roslyn Taber

Montgomery Clift … Perce Howland

Thelma Ritter … Isabelle Steers

Eli Wallach … Guido

Kevin McCarthy … Raymond Taber

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Arthur Miller

Παραγωγή: John Huston, Frank E. Taylor

Μουσική: Alex North

Φωτογραφία: Russell Metty

Μοντάζ: George Tomasini

Σκηνικά: Stephen B. Grimes, Bill Newberry

Κοστούμια: Dorothy Jeakins, Jean Louis

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Misfits
  • Ελληνικός Τίτλος: Οι Αταίριαστοι

Σεναριακή Πηγή

  • Διήγημα: The Misfits του Arthur Miller.

Παραλειπόμενα

  • Αυτή είναι η έσχατη ταινία τόσο του Clark Gable όσο και της Marilyn Monroe. Η τελευταία δεν ένοιωθε καλά κι ένας γιατρός υπήρχε πάντοτε στα γυρίσματα. Ο Gable βαριόταν να περιμένει την πάντα καθυστερημένη στα γυρίσματα σταρ κι έκανε μόνος του τις κασκάντες. Όταν τα γυρίσματα τελείωσαν, ο γηραιός ηθοποιός δήλωσε: «Αυτή η καταραμένη Μονρόε παραλίγο να μου κοστίσει καρδιακή προσβολή». Την επόμενη ημέρα, πήγε στο νοσοκομείο και δέκα μέρες αργότερα… πέθανε από καρδιακή προσβολή.
  • Οι πολλές περικοπές στο μοντάζ κόστισαν και τη σκηνή στο μπάνιο, όπου φαίνεται το γυμνό στήθος της Marilyn Monroe. Η σκηνή θεωρούταν χαμένη, ως το 2018 όπου και ανακαλύφθηκε.
  • Ο John Huston ακολουθάει το παράδειγμα του Alfred Hitchcock και έχει ρόλο κομπάρσου στη σκηνή του μπλακ-τζακ.
  • Πολλά τα προβλήματα που ενέσκηψαν κατά τα γυρίσματα. Ο σκηνοθέτης τζόγαρε και μεθούσε τα βράδια, με αποτέλεσμα στο πλατό να τον παίρνει το ύπνος. Ο Arthur Miller άλλαζε συνέχεια το σενάριο, κι ενώ ο γάμος του με τη Monroe κατέρρεε. Κι όλα αυτά, σε μια έρημο της Νεβάδας όπου οι θερμοκρασίες έφταναν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Με τα χρόνια εμφανίστηκαν πολλά ντοκιμαντέρ πάνω στα συγκεκριμένα γυρίσματα.
  • Ο παραγωγός Frank E. Taylor είχε ονομάσει το φιλμ ως την “απόλυτη ταινία”, αναμένοντας πολλά κέρδη από τα ταμεία, λόγω των αστεριών στο καστ, τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Παρόλα αυτά, αποδείχτηκε εμπορική καταστροφή. Κόστισε 4 εκατομμύρια δολάρια παρότι ήταν ασπρόμαυρη, κι έβγαλε 4,1. Εντέλει, η United Artists έχαιρε περισσότερων κερδών από την ταινία όταν αυτή βγήκε σε DVD, παρά από την πρώτη διανομή της.

Γκαλερι φωτογραφιων

21 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.