Στην Ιαπωνία, ένας σεισμός προκαλεί τον θάνατο του αγέννητου παιδιού του Ρότζερ και της Τζούλι. Όταν γυρίζουν πίσω στην Αμερική, υιοθετούν ένα μωρό παρά την επισφαλή οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους. Θα μεγαλώσουν την κόρη τους μέχρι την ηλικία των 6 ετών, η οποία όμως πεθαίνει ξαφνικά. Η θλίψη σχεδόν χωρίζει τον Ρότζερ και την Τζούλι, αλλά έρχονται και πάλι μαζί όταν τους προσφέρεται άλλη μια ευκαιρία να υιοθετήσουν ένα παιδί.

Σκηνοθεσία:

George Stevens

Κύριοι Ρόλοι:

Irene Dunne … Julie Gardiner-Adams

Cary Grant … Roger Adams

Beulah Bondi … Δις Oliver

Edgar Buchanan … Applejack Carney

Ann Doran … Dotty ‘Dot’

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Morrie Ryskind

Παραγωγή: George Stevens

Μουσική: W. Franke Harling

Φωτογραφία: Joseph Walker

Μοντάζ: Otto Meyer

Σκηνικά: Lionel Banks

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Penny Serenade
  • Ελληνικός Τίτλος: Νύχτα Γεμάτη Έρωτα

Σεναριακή Πηγή

  • Διήγημα: Penny Serenade της Martha Cheavens.

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου (Cary Grant).

Παραλειπόμενα

  • Η Columbia Pictures αγόρασε άμεσα τα δικαιώματα από το διήγημα της Martha Cheavens (1940), που συμπεριλαμβάνονταν στο μηνιαίο περιοδικό McCall’s. Η ίδια βοήθησε ως σύμβουλος σεναρίου.
  • Τρίτη και τελευταία συνεργασία του Grant με την Dunne, ενώ και στις τρεις ερμήνευσαν το παντρεμένο ζευγάρι.
  • Επειδή ο νόμος της Καλιφόρνιας απαγόρευε την έκθεση ενός βρέφους σε πλατό στούντιο για πάνω από 2 ώρες την ημέρα, η παραγωγή χρησιμοποίησε δίδυμα παιδιά για κάθε αντίστοιχη ηλικία που χρειάζονταν.
  • Μέσα στο 1941, έγινε η πρώτη ραδιοφωνική διασκευή, μόλις μισής ώρας, με τους Grant και Dunne να ακούγονται στους ρόλους τους. Την επόμενη χρονιά, σε άλλη εκπομπή, αντικαταστάθηκαν από τους Robert Taylor και Barbara Stanwyck, για να ακολουθήσει ακόμα μία το 1944, αυτή τη φορά με τους Joseph Cotten και Irene Dunne. Ακολούθησαν ακόμα δυο ραδιοφωνικές εκδοχές, μία το 1953 (πάλι με την Dunne), και μία το 1955 με τους Phyllis Thaxter και Don Taylor.
  • Τα δικαιώματα δεν ανανεώθηκαν, και το 1970 η ταινία βρέθηκε σε δημόσια διάθεση. Αυτό είχε ως συνέπεια την εμφάνιση πολλών εκδοχών σε βιντεοκασέτες, όλες με κακή ποιότητα. Η αρχική κόπια όμως είχε φυλαχτεί από την Paramount Pictures, και το 2013 έγινε η αποκατάσταση για Blu-ray και DVD.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο George Stevens ήταν πολύ προσεκτικός με την επιλογή των τραγουδιών, μια και το κάθε ένα σηματοδοτεί επί της ταινίας τις χρονολογικές αλλαγές των εποχών.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Γκαλερι φωτογραφιων

23 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.