Ο Ραλφ γνωστός ως Καταστροφέας είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και δεκαετίες σ’ ένα κλασικό πια video-game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Fix-It Felix, που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια και ξεκινάει μια περιήγηση σε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video-game θα συναντήσει την σκληροτράχηλη Sergeant Calhoun, αλλά και την απροσάρμοστη κι εριστική Vanellope von Schweetz, ενώ κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί ένας θανάσιμος εχθρός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game-Over;

Σκηνοθεσία:

Rich Moore

Κύριοι Ρόλοι:

John C. Reilly … Wreck-It Ralph (φωνή)

Sarah Silverman … Vanellope von Schweetz (φωνή)

Jack McBrayer … Fix-It Felix Jr. (φωνή)

Jane Lynch … λοχίας Tamora Jean Calhoun (φωνή)

Alan Tudyk … βασιλιάς Candy (φωνή)

Dennis Haysbert … στρατηγός Hologram (φωνή)

Adam Carolla … Wynnchel (φωνή)

Mindy Kaling … Taffyta Muttonfudge (φωνή)

Joe Lo Truglio … Markowski (φωνή)

Ed O`Neill … Stan Litwak (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Phil Johnston, Jennifer Lee

Στόρι: Rich Moore, Phil Johnston, Jim Reardon

Παραγωγή: Clark Spencer

Μουσική: Henry Jackman

Μοντάζ: Tim Mertens

Σκηνικά: Mike Gabriel

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Wreck-It Ralph
  • Ελληνικός Τίτλος: Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.
  • Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.
  • Καλύτερη ταινία στα βραβεία Annie, τα βραβεία των κινουμένων σχεδίων.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Η 52η ταινία της Disney βγήκε και τρισδιάστατη.
  • Η ταινία είχε αρχίσει να σχεδιάζεται από την Disney ήδη από τα τέλη των 1980, και με αρχικό τίτλο High Score. Τέλη των 1990 είχε νέο τίτλο το Joe Jump και ακολούθως το Reboot Ralph.
  • Ο σχεδιασμός αφορούσε εξαρχής την κάμεο συμμετοχή πολλών ηρώων από διάφορα βίντεο-γκέιμ, όπως τα Pac-Man, Sonic the Hedgehog και Super Mario Bros. Ενώ όμως δεν είχαν ακόμα την παραμικρή ιδέα εάν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα νομικά δικαιώματα για τη χρήση τους, αυτό απέβη εύκολο, με τη Nintendo ειδικά να παρέχει συμβουλές πάνω στους δικούς της ήρωες.
  • Στην Electronic Entertainment Expo του 2012, η Disney παρουσίασε μια ψεύτικη εκδοχή “παλιού” βίντεο-γκέιμ με τίτλο Fix-It Felix Jr. Το ίδιο παιχνίδι κυκλοφόρησε και για Wii, Nintendo 3DS και Nintendo DS, αλλά δεν είχε θετικές κριτικές.
  • Στο home-cinema η ταινία συνοδεύτηκε από το μικρού μήκους Garlan Hulse: Where Potential Lives, σκηνοθετημένο από τον Rich Moore, ένα mockumentary που παρωδεί το ντοκιμαντέρ The King of Kong.
  • Με κόστος 165 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ έφτασε σε εισπράξεις τα 496,5.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Βασίλης Αξιώτης (Ραλφ), Κλεοπάτρα Ροντήρη (Βανέλοπη), Όθων Μεταξάς (Φέλιξ), Ιφιγένεια Στάικου (Καλχούν), Ανδρέας Ευαγγελάτος (βασιλιάς Γλύκας), Αφροδίτη Αντωνάκη (Ταφίτα), Κωνσταντίνος Τσάκωνας (Κος Λίτγουοκ), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (ολόγραμμα Τζίνραλ), Γιάννης Στεφόπουλος (Μαρκόφσκι), Σοφία Τσάκα (Μαίρη), Ηλίας Ζερβός (Τζιν), Δημήτρης Μενούνος (Γουίντσελ), Δημήτρης Δημόπουλος (Ντάνκαν), Νέστορας Κοψιδάς (Κλάιντ), Σταύρος Μαυρίδης (Τάπερ), Ντίνος Σούτης (Ξινός Μπιλ), Ακίνδυνος Γκίκας (Ζανγκίεφ), Στέλιος Ψαρουδάκης (στρατιώτης), Στέφανος Καρκανιάς, Πέτρος Σπυρόπουλος, Γιώργος Δαρείος, Ινώ Στεφανή, Σοφία Παναηλίδου, Μαριάννα Παπασάββα, Φωτεινή Γαλανοπούλου, Μαρία Βαρβαντάκη, Νικολέτα Δάφνου, Μυρτώ Ορφανάκου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Γιάννης Πάζιος, Παύλος Τσιτομενέας, Νίκος Παπαδόπουλος, Θάνος Χρόνης, Απόστολος Μαγγάνος, Κώστας Δαρλάσης, Τάσος Κωστής. Σκηνοθετική επιμέλεια: Ακίνδυνος Γκίκας. Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Στο σάουντρακ περιέχονται νέα τραγούδια από τους:  Owl City, AKB48, Skrillex και Buckner & Garcia. Καριέρα από αυτά έκανε μονάχα το When Can I See You Again? των Owl City.

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 22/9/2013

Μια παραγωγή της Disney που ανακυκλώνει βασικές ιδέες και αρετές του «Toy Story», χωρίς να χάνει σε αυθεντικότητα. Συνδυάζει την παλιά σχολή με το μοντέρνο animation, με δεκάδες αναφορές στην καρτούν φιλολογία, κλίνοντας νοσταλγικά το μάτι στους μεγάλους και πιάνοντας τον σφυγμό των πιτσιρικάδων. Ευρηματικό, πολύχρωμο, αστείο και γεμάτο σασπένς και ιδέες πάνω στις έννοιες του καλού και του κακού ήρωα. Ταυτόχρονα, λειτουργεί κι ως πιλότος για βίντεο-γκέιμ. Από τον Ριτς Μουρ που περίμενε μήπως πανηγυρίσει στα Όσκαρ, αλλά παρέμεινε εντέλει με τον τίτλο του βασικού φαβορί.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

17 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *