Μια δεκαετία μετά τη θριαμβευτική νίκη επί του Κράκεν, ο Περσέας προσπαθεί να ζήσει μια απλή ζωή ως ψαράς σε ένα μικρό χωριό, δίπλα στον 10χρονο γιο του, Χέλιο. Την ίδια, όμως, στιγμή, μάχη ξεσπάει ανάμεσα σε θεούς και Τιτάνες για την κυριαρχία. Οι θεοί έχουν χάσει την εύνοια των ανθρώπων και δεν μπορούν να συγκρατήσουν αιχμάλωτους τους Τιτάνες, με αρχηγό τον Κρόνο, πατέρα του Δία, του Ποσειδώνα και του Άδη. Η τριανδρία είχε εκθρονίσει τον Κρόνο πριν από πολλά χρόνια και τον είχε ρίξει στα σκοτεινά Τάρταρα. Ο Περσέας δεν μπορεί να αγνοήσει τη φύση του, όταν ο Άδης κι ο Άρης αλλάζουν στρατόπεδο και προσπαθούν να συλλάβουν τον Δία.

Σκηνοθεσία:

Jonathan Liebesman

Κύριοι Ρόλοι:

Sam Worthington … Περσέας

Toby Kebbell … Αγήνωρ

Liam Neeson … Δίας

Ralph Fiennes … Άδης

Rosamund Pike … Ανδρομέδα

Edgar Ramirez … Άρης

Bill Nighy … Ήφαιστος

Danny Huston … Ποσειδώνας

John Bell … Ήλιος

Lily James … Κορίνα

Sinead Cusack … Κλία

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Dan Mazeau, David Leslie Johnson-McGoldrick

Στόρι: Greg Berlanti, Dan Mazeau, David Leslie Johnson-McGoldrick

Παραγωγή: Basil Iwanyk, Polly Johnsen

Μουσική: Javier Navarrete

Φωτογραφία: Ben Davis

Μοντάζ: Martin Walsh

Σκηνικά: Charles Wood

Κοστούμια: Jany Temime

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Wrath of the Titans
  • Ελληνικός Τίτλος: Η Οργή των Τιτάνων

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

Παραλειπόμενα

  • Σίκουελ του Τιτανομαχία (παίρνει τα γεγονότα 10 έτη μετά), βασισμένο κι αυτό σε ήρωες και θεούς της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, έστω και μόνο ως χαρακτήρες.
  • Ο Javier Bardem ήταν υποψήφιος για Άρης, κι ο James Franco για Αγήνωρ.
  • Η Gemma Arterton είχε ανακοινωθεί ότι θα επέστρεφε στον ρόλο της, αλλά για άγνωστο λόγο αυτό δεν συνέβη.
  • Για την Ανδρομέδα, υποψήφιες ήταν οι: Alexa Davalos, Georgina Haig, Janet Montgomery, Dominique McElligott και Clemence Poesy.
  • Ο γνωστός για παρόμοιες “αποστολές” Spencer Wilding είναι ο ερμηνευτής του Μινώταυρου.
  • Τον Μάρτιο του 2010 ανακοινώθηκε πως πρόκειται να υπάρξει τριλογία, με το τρίτο μέρος να βγαίνει το 2013. Κι ενώ υπήρχε έτοιμος κι ο τίτλος (Revenge of the Titans), τόσο η μέτρια ανταπόκριση του κοινού στις δύο πρώτες ταινίες, όσο και η έλλειψη ιδεών για νέο σενάριο το ανέβαλαν οριστικά. Το συγκεκριμένο είχε κέρδη 302 εκατομμύρια δολάρια, με ένα κόστος των 150.
  • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη. Κι αυτό έγινε ενώ υπήρξε έντονη κριτική για κακή χρήση της τεχνολογίας αυτής στο πρώτο μέρος.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 6/5/2018

Αν κάτι τιμάει την ταινία του Τζόναθαν Λίμπεσμαν, είναι το ότι περνάει άμεσα στο προκείμενο, δίχως να πασχίζει να προσδώσει πολλά νοήματα σε σχέση με τη μυθολογία μας και το σήμερα. Και το προκείμενο είναι φυσικά η δράση και η δράση μόνο. Μια ταινία που δεν διεκδικεί δάφνες πάνω στο χτίσιμο της φαντασίας, πόσο μάλλον πάνω στην εικονική αντιστοιχία του με τα ελληνικά μυθολογικά πρότυπα. Πιο πολλά, μάλιστα, δάνεια έχει από τη μυθολογία του σινεμά των υπερηρώων της Marvel. Το αποτέλεσμα αυτών; Δεν θα περάσετε καθόλου άσχημα κατά την παρακολούθηση, αλλά ακόμα και μία βδομάδα μετά τη θέαση, ίσως δεν θα θυμάστε ούτε σκηνή! Δεν έχει δηλαδή μια φυσιογνωμία που θα ξεχώριζε, κάποιο τρικ που θα έμενε ίσως στην ιστορία του φανταστικού σινεμά. Μια χαρά, μάλιστα, και το καστ, αλλά κανείς τους δεν θα αναζητήσει ποτέ δάφνες για αυτή του τη συμμετοχή.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

25 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *