Βρισκόμαστε κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε μια μοντέρνα πόλη όπου δυο χιλιάδες ψυχές ζουν σε θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός και που όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά, μέσα στο απέραντο λευκό. Σε αυτή την πόλη, η Λούσι κι ο Ρομάν είναι δυο ερωτευμένοι που προσπαθούν να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Αλλά οι τραγωδίες από το παρελθόν της Λούσι την αναγκάζουν να δραπετεύσει από το φάντασμα που τη στοιχειώνει. Μέσα σε μία βδομάδα, η Λούσι εξαφανίζεται. Ο Ρομάνα δεν μπορεί να την ακολουθήσει προς τον Νότο, αλλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει κι από την έλλειψη της.

Σκηνοθεσία:

Kim Nguyen

Κύριοι Ρόλοι:

Dane DeHaan … Roman

Tatiana Maslany … Lucy

Gordon Pinsent … η αρκούδα (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Kim Nguyen

Στόρι: Louis Grenier

Παραγωγή: Roger Frappier

Μουσική: Jesse Zubot

Φωτογραφία: Nicolas Bolduc

Μοντάζ: Richard Comeau

Σκηνικά: Emmanuel Frechette

Κοστούμια: Judy Jonker

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Φεστιβάλ.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Two Lovers and a Bear

Ελληνικός Τίτλος: Δυο Εραστές και μια Αρκούδα

Κύριες Διακρίσεις

  • Βραβείο μοντάζ και σκηνικών στα εθνικά βραβεία του Καναδά. Υποψήφιο για μουσική.

Παραλειπόμενα

  • Η παραγωγή παρακάλεσε την πόλη του Ικανουίτ να σβήσουν όλες τις δημόσιες λάμπες, γιατί εξέπεμπαν μια πορτοκαλί απόχρωση, αντί του χειμερινού φωτός που ήθελαν. Η πρόταση έγινε δεκτή, αλλά κάθε μία λάμπα χρειάστηκε να σβηστεί χειρωνακτικά.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 17/6/2018

Δεν θα την έλεγες «ακόμα μία ταινία», ακόμα κι αν τα στοιχεία που τη συνθέτουν είναι όλα δοκιμασμένα από καιρό. Θυμίζει το σινεμά που κάνει ο Ζαν-Ζακ Ανό και γενικότερα αρκετοί Γάλλοι που έχουν δοκιμάσει το αγγλόφωνο σινεμά. Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά τους; Υπέροχη εικόνα και γενικά κινηματογράφηση, αλλά «εκπτώσεις» επί του πλούτου του προκειμένου. Οι «2 εραστές και οι αρκούδα» είναι μια καλυμμένα ντισνεϊκή ταινία, από αυτές που στην παράδοση της εταιρίας του ποντικού παρουσιάζουν ήρωες που ανταπεξέρχονται σε αγωνιώδεις καταστάσεις που προκαλούνται από τη δύναμη της φύσης. Υπάρχει μια ευρηματικότητα επί των καταστάσεων, αλλά δεν υπάρχει βάθος, κάποιο ουσιώδες υπόβαθρο που θα συνόδευε τις εξαιρετικά φιλμαρισμένες εικόνες. Δυστυχώς, τα συναισθήματα από τις επιμέρους καταστάσεις παίρνουν μεν όλα την ευκαιρία τους να φανούν, αλλά είναι άτσαλα ριγμένα και δεν τους χαρίζεται χρόνος να αναδειχτούν.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *