Ο Φρανκ Μάρτιν είναι ένας πρώην στρατιώτης των αµερικανικών ειδικών δυνάµεων, ο οποίος ζει πλέον στη νότια Γαλλία. Η νέα του απασχόληση είναι να µεταφέρει πακέτα, συχνά υπόπτου περιεχοµένου, για λογαριασµό αγνώστων µε την πειραγµένη του BMW. Για να αποφεύγει τους µπελάδες που συνεπάγεται η ριψοκίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: 1) Ποτέ µην αλλάζεις τη συµφωνία. 2) Ποτέ µη ρωτάς ονόµατα. 3) Ποτέ µην κοιτάς το περιεχόµενο του πακέτου. Η ζωή του θα αλλάξει από τη στιγµή που θα παραβεί τον τρίτο. Το τελευταίο δέµα που πρέπει να παραδώσει µοιάζει ζωντανό. Ανοίγοντάς το θα βρει µέσα µια πανέµορφη Ασιάτισσα. Σύντοµα και οι άλλοι δυο κανόνες θα καταρρεύσουν, καθώς ο Φρανκ και η καινούρια του παρέα θα µπλέξουν σε µια σειρά από απροσδόκητες περιπέτειες.

Σκηνοθεσία:

Louis Leterrier

Corey Yuen

Κύριοι Ρόλοι:

Jason Statham … Frank Martin

Qi Shu … Lai Kwai

Francois Berleand … επιθεωρητής Tarconi

Matt Schulze … Darren ‘Wall Street’ Bettencourt

Ric Young … Κος Kwai

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Παραγωγή: Luc Besson, Steven Chasman

Μουσική: Stanley Clarke

Φωτογραφία: Pierre Morel

Μοντάζ: Nicolas Trembasiewicz

Σκηνικά: Hugues Tissandier

Κοστούμια: Martine Rapin

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The Transporter

Ελληνικός Τίτλος: The Transporter

Εναλλακτικός Τίτλος: Le Transporteur

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Transporter 2 (2005)

Transporter 3 (2008)

The Transporter Refueled (2015)

Παραλειπόμενα

  • Η ταινία άντλησε έμπνευση από την ιντερνετική σειρά 10λεπτων ιστοριών The Hire (2001), όπου με κεντρικό ήρωα τον Clive Owen, διάσημοι σκηνοθέτες διαφήμιζαν τη BMW.
  • Παρότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλη εμπορική επιτυχία (έσοδα: 49,3 εκατομμύρια δολάρια, κόστος: 20,5), το φιλμ εκίνησε franchise, ενώ το 2012 υπήρξε και τηλεοπτική spin-off σειρά.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος 

Έκδοση Κειμένου: 9/5/2010

Συμπαραγωγή του Λικ Μπεσόν (που έχει αποφασίσει να κάνει ευρωπαϊκό Χόλιγουντ), συμμετοχή στην σκηνοθεσία του master στις ταινίες δράσης Άπω Ανατολής, Κόρι Γιούεν, μαζί με τον Λουί Λετεριέρ του οποίου είδαμε και το ριμέικ του «Clash of the Titans». Ο αναδυθείς από τις ταινίες του Γκάι Ρίτσι, Τζέισον Στέιθαμ, έγινε το πείραμα του Μπεσόν να εισάγει έναν ευρωπαίο action-hero αλά Μπρους Γουίλις, καλύπτοντας τις ερμηνευτικές αδυναμίες του με ρόλους ολιγομίλητου που «μιλάει με τις πράξεις». Το αποτέλεσμα είναι ένας «Μπρους Γουίλις δεύτερο χέρι», ωστόσο αποτελεσματικός για περιπέτειες που θα έβλεπες στην τηλεόραση για να περάσει ή ώρα. Το πιο αδύνατο σημείο είναι ότι οι υπερβολές στη δράση δεν πατάνε καλά σε ένα υπόστρωμα χιούμορ, ώστε να δικαιολογούνται στιλιστικά με πειστικό τρόπο.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.