Είναι η πρώτη ημέρα της Αρεούμ στη δουλειά σε έναν μικρό εκδοτικό οίκο. Το αφεντικό, ο Μπονγκγουάν, αγάπησε και πρόσφατα χώρισε με τη γυναίκα που εργάζονταν πριν εκεί. Σήμερα, επίσης, ο παντρεμένος Μπονγκγουάν αφήνει το σπίτι στα μαύρα χαράματα και οδεύει για τη δουλειά. Οι μνήμες της γυναίκας που έφυγε είναι βαριές απάνω του. Εκείνη την ημέρα, η σύζυγος του βρίσκει μια ερωτική επιστολή, ορμάει στο γραφείο και πιστεύει ότι η Αρεούμ είναι η ερωμένη του άντρα της.

Σκηνοθεσία:

Sang-soo Hong

Κύριοι Ρόλοι:

Hae-hyo Kwon … Kim Bongwan

Min-hee Kim … Song Areum

Sae-byeok Kim … Lee Changsook

Yun-hee Cho … Song Haejoo

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Sang-soo Hong

Παραγωγή: Sang-soo Hong

Μουσική: Sang-soo Hong

Φωτογραφία: Hyung-ku Kim

Μοντάζ: Sung-Won Hahm

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Geu-hu

Ελληνικός Τίτλος: Η Επόμενη Μέρα μιας Σχέσης

Διεθνής Τίτλος: The Day After

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και πρώτο γυναικείο ρόλο (Min-hee Kim) στα Ασιατικά Βραβεία.
  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Κανών.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σπύρος Δούκας

Έκδοση Κειμένου: 20/12/2018

Ο Μπονγκ-γουαν είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού εκδοτικού οίκου, παντρεμένος, έχει για ερωμένη την πρώην υπάλληλό του που πρόσφατα έφυγε, και τώρα προσλαμβάνει την Α-ρέουμ, μια νεαρή κοπέλα στη θέση της. Ο νοτιοκορεάτης Sang-soo Hong, με πρωταγωνίστρια για πολλοστή φορά την εξαιρετική Min-hee Kim (η Κυρία από την “Υπηρέτρια”), παραδίδει ένα χαμηλότονο δράμα χωρίς μεγάλες φιλοδοξίες, μα καλογραμμένο και ακριβές ως προς τους στόχους του.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία σε συνδυασμό με τη διαλογική φόρμα μαρτυρά αισθητικές καταβολές από την νουβέλ βαγκ, μα και από τον Γούντι Άλεν, ως προς τον τρόπο ακτινογράφησης των χαρακτήρων μέσω των διαπροσωπικών τους σχέσεων. Υπάρχει, όμως, κι ένα λεπτό, υποδόριο και σαρκαστικό χιούμορ που λειτουργεί καταλυτικά στην αφήγηση, φέρνοντας τον πρωταγωνιστή σε σύγκρουση με τις γυναίκες που τον περιβάλλουν και έπειτα εμμέσως με τον εαυτό του.

Σκηνοθετικά, ο Hong επιλέγει συνεχείς εναλλαγές οπτικής γωνίας και εστίασης προκειμένου να αναδείξει την πάλη του ανδρικού με το γυναικείο φύλο, και μέσω αυτού πετυχαίνει να ενισχύει τη δυναμική των ηρώων του και να κλιμακώνει εύστοχα κάθε σκηνή, οδηγώντας σε μικρές δραματικές κορυφώσεις-εξάρσεις. Ο ήρωάς του είναι δειλός, αδύναμος, ματαιόδοξος, παρασύρεται από το συναίσθημα και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, στοιχεία που τον καθιστούν εντέλει χειριστικό και άδικο ως προς τη σχέση του με τη νεαρή κοπέλα.

Ο Hong, σε ένα μικρό, ποιητικό παιχνίδι με τον χρόνο, στην τελευταία σκηνή του έργου, μας μεταφέρει στο μέλλον, μερικά χρόνια αργότερα, όπου οι δύο ήρωες ξανασυναντιούνται, μα μοιάζει να συναντιούνται για πρώτη φορά. Οι συνθήκες εξωτερικά μοιάζουν να είναι όμοιες με πριν, όμως μέσα τους οι ήρωες έχουν αλλάξει. Η κοπέλα θυμάται, μα ο άντρας έχει ξεχάσει. Όμως, δεν είναι πια δειλός. Η νέα επαφή τους θα είναι σύντομη, μα ευχάριστη. Ενώ η πρότερη, όσο αμυδρή κι αν μοιάζει, έχει παίξει τον ρόλο της στην εξέλιξή τους. Είναι ασιατικό σινεμά ευρωπαϊκών σινεφιλικών προδιαγραφών από έναν ιδιαίτερο και ταλαντούχο δημιουργό.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *